• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2023

20:39 >> 20:40

Zakuvalo se u našoj grupi! Bugari autogolom poslali Mađare na EURO

EPA Images

Fudbal

Zakuvalo se u našoj grupi! Bugari autogolom poslali Mađare na EURO

Podeli vest

Bugari i Mađari režirali dramu i sve zakuvali u G grupi, gde je i reprezentacija Srbije.

Fudbaleri Bugarske sekunde su delile od prvog trijumfa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali su autogolom u 97. minutu omogućili da Mađarska izvuče remi (2:2) u Sofiji i plasira se na EURO u Nemačkoj. 

Ovakav rasplet utakmice u Sofiji sada je zakomplikovao sve u G grupi, gde se nalazi i naša reprezentacija, tako da će se sve odlučivati u poslednjem kolu.

Mađari imaju 15 bodova i trenutno su prvi u grupi, ali ako izgube od Crne Gore u Budimepšti u poslednjem kolu, onda bi "orlovi" u slučaju pobede nad Bugarskom uspeli da ih preskoče i kao prvoplasirani odu na šampionat na Starom kontinentu.

Takođe, šanse za prolaz i dalje imaju Crnogorci, koji u slučaju večerašnjeg trijumfa nad Litvanijom, kao i pobede u poslednjem kolu nad Mađarskom, mogu da ostave Srbiju bez plasmana na EP i to samo u slučaju da izabranici Dragana Stojkovića Piksija izgube od Bugarske.

Foto: EPA Images

 

Pravi haos viđen je večeras u Sofiji, kako na terenu tako i oko stadiona. Naime, pred početak meča bugarski navijači, nezadovoljni dešavanjima u njihovom fudbalu organizovali su proteste i tom prilikom se sukobili sa policijom. 

Neviđena drama je bila i na terenu stadiona "Levski" i to pred praznim tribinama, gde su Mađari već u 10. minutu poveli golom Martina Adama i činilo se da će rutinski rešiti posao. Ipak, domaćin je odgovorio u 24. minutu i preko Spasa Deleva stigao do izjednačenja. 

Selekcija Bugarske je u 37. minutu ostala i sa igračem manje na terenu, jer je drugi žuti karton dobio Valentin Antov. Ipak, Mađari nisu dugo imali brojčanu prednost na terenu, jer je u 57. minutu Miloš Kerkez, takođe isključen zbog drugog žutog kartona. 

Foto: EPA Images

 

 

Tako da su ekipe u poslednjih pola sata bile izjednačenje, a iako su Mađari u tim trenucima bili dominantniji i imali loptu u posebu, Bugari su stigli do vođstva. Igrao se 79. minut kada je domaća selekcija dobila penal, a siguran sa 11 metara bio je Kiril Despodov za vođstvo od 2:1. 

Gosti su potom krenuli u ofanzivu, želeći da što pre stignu do remija, vreme je curilo i taman kada se činilo da će rezultat ostati nepromenjen, posle centaršuta Soboslaaja, reprezentativac Bugarske Aleks Petkov pogodio je sopstvenu mrežu za 2:2 i poslao Mađare na EURO.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija