• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2023

09:40

Nastavlja se Superliga, slede mečevi odluke! Ovo je raspored Zvezde i Partizana do kraja godine

Starsportphoto

Fudbal

Nastavlja se Superliga, slede mečevi odluke! Ovo je raspored Zvezde i Partizana do kraja godine

Podeli vest

Utakmicama 16. kola danas se nastavlja Superliga Srbije, a klubovi sada neće imati pauzu do 23. decembra, kada je planirano odigravanje 20. runde takmičenja.

Reprezentativne pauze su gotove, sledi možda i odlučujući period sezone za Partizan i Crvenu zvezdu! Aktuelni šampion Srbije danas (16.00, Arena 1 premijum) gostuje Vojvodini u okviru 16. kola domaćeg prvenstva, dok dva i po sata kasnije (18.30, Arena 1 premijum), aktuelni lider u Humskoj dočekuje vicešampiona države TSC.

Stanje na tabeli trenutno više odgovara ekipi Igora Duljaja - iz 14 utakmica ima 40 bodova, šest više od prvog pratioca i najvećeg rivala Crvene zvezde. Crno-beli osim toga imaju niz od 13 uzastopnih pobeda i zasad deluju vrlo sigurno, ali bez obzira na sjajne rezultate, svesni su da nema opuštanja ni jedne sekunde.

Foto: Starsportphoto

 

 

Sa druge strane, ekipa Baraka Bahara igra vrlo promenljivo od starta sezone. Počeli su fantastičnim pobedama, nagovestili da možda i nemaju konkurenciju, ali onda se dogodio žestok pad forme, koji traje i dan-danas. Zvezda teško pobeđuje rivale u Superligi, već je izgubila dve utakmice i u ovom trenutku je potpuno zasluženo šest koraka iza najvećeg rivala.

Od danas, pa sve do 23. decembra, sledi period godine u kojem će oba "večita" rivala igrati mečeve maltene na svaka tri dana. Zvezda zapravo i hoće, pošto osim obaveza u domaćim takmičenjima (Superliga i Kup), igra i odlučujuće mečeve u Ligi šampiona, protiv Jang bojsa u Bernu i protiv Mančester sitija u Beogradu.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Ekipu Baraka Bahara do zimske pauze čeka čak devet utakmica u narednih 28 dana. Prva u nizu je današnja protiv Vojvodine u Novom Sadu, a onda slede Jang bojs u Bernu (utorak), Napredak (2. decembar) u Kruševcu, Radnički Niš u Kupu (6. decembar) kod kuće, Mladost Lučani (10. decembar) na "Marakani", Mančester siti (13. decembar) u Beogradu, Spartak Subotica (16. decembar, gostovanje), Partizan u Humskoj (20. decembar) i Voždovac (23. decembar, kod kuće).

 

RASPORED CRVENE ZVEZDE

25. novembar      Vojvodina - Zvezda (Superliga)

28. novembar      Jang bojs - Zvezda (Liga šampiona)

2. decembar         Napredak - Zvezda (Superliga)

6. decembar         Zvezda - Radnički Niš (Kup Srbije)

10. decembar       Mladost Lučani - Zvezda (Superliga)

13. decembar       Zvezda - Mančester siti (Liga šampiona)

16. decembar       Spartak - Zvezda (Superliga)

20. decembar       Partizan - Zvezda (Superliga)

23. decembar       Zvezda - Voždovac (Superliga)

 

Zaista, paklen raspored čeka crveno-bele i u velikoj meri odrediće dalju sudbinu ekipe u ovoj sezoni.

Što se tiče Partizana, njegovi igrači su pod nešto manjim opterećenjem, ali što se tiče makar domaćih takmičenja, utisak je da imaju malo teži raspored. Kao što smo naveli, danas dočekuju vicešampiona države TSC, a onda narednog vikenda imaju još jednog teškog protivnika - Vojvodinu u Humskoj.

Potom, 7. decembra čekaju Grafičar u okviru Kupa Srbije, a zatim gostuju Radničkom u Nišu (10. decembar), čekaju Radnički Kragujevac (16. decembar), pa ih očekuje derbi u Humskoj protiv Crvene zvezde (20. decembar). Za kraj 2023. godine gostuju Javoru u Ivanjici.

RASPORED PARTIZANA

25. novembar      Partizan  - TSC (Superliga)

2. decembar         Partizan - Vojvodina (Superliga)

7. decembar         Partizan - Grafičar (Kup Srbije)

10. decembar       Radnički Niš - Partizan (Superliga)

16. decembar       Partizan - Radnički Kragujevac (Superliga)

20. decembar       Partizan - Zvezda (Superliga)

23. decembar       Javor - Partizan (Superliga)

 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija