• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2023

15:00

Posrnuće giganta: PSŽ na pragu ispadanja iz Lige šampiona!

EPA

Fudbal

Posrnuće giganta: PSŽ na pragu ispadanja iz Lige šampiona!

Podeli vest

Remijem sa Njukaslom na "Parku prinčeva" od 1:1, francuski tim se našao na ivici ispadanja iz Lige šampiona.

Bio nekad snažni Pariz Sen Žermen, a sada se našao pred eliminacijom iz Lige šampiona!

Tim iz "grada svetlosti" koji čitavu deceniju predstavlja sinonim za moć, bogatsvo i elitu svetskog fudbala na korak je od potpune katastrofe.

Foto: EPA

 

Parižani će, ukoliko žele da nastave najjače fudbalsko takmičenje, morati trijumfovati na gostovanju prvoplasiranoj Borusiji u Dortmundu 13. decembra. 

Naime, PSŽ trenutno zauzima drugu poziciju grupe F sa sedam bodova, a "dišu im za vratom" Njukasl i Milan sa po pet. 
Ukoliko "sveci" izgube utakmicu u Dortmundu, završiće svoju poteru za "ušatim" peharom i nastaviće takmičenje u Ligi Evrope.

Takođe, ako Parižani izvuku samo bod sa "Signal parka", a Njukasl bude bolji od "roso-nera"u poslednjem kolu, sele se u niži rang evropskog takmičenja.
Razlog tome je bolja gol razlika koju "svrake" poseduju. Englezi su u prvom meču na "Sejnt Džejms parku", početkom oktobra slavili sa 4:1, dok su u Parizu odigrali 1:1 i tako ostvarili bolji međusobni rezultat.
Svestan važnosti ovog meča, kao i toga da je sve u njihovim rukama je Luis Enrike.
- Najvažnije je da se koncetrišemo na sebe. Ako pobedimo, bićemo prvi, ako izgubimo imamo teoretske šanse. Komplikovano je, ali ne moramo ni o čemu da razmišljamo samo ako savladamo Borusiju - kazao je Španac.

Foto: EPA

Luis Enrike

Jedna od najvećih zvezda u svetu fudbala i najbolji igrač PSŽ-a Kilijan Mbape, vidno je bio frustriran "mršavim" bodom na domaćem terenu.
- Bili smo bolji rival, igrali smo dobro, ali nismo iskoristili mnoge prilike za gol. Moj je posao da pravim šanse i da postižem golove i mislim da nisam bio na visini zadatka. U Ligi šampiona morate svaku priliku iskoristiti, jer ih ne dobijate mnogo. Mi smo ih imali devet ili deset, ali nismo uradili ono najvažnije - dali gol. Ako budemo igrali ovako i postizali golove, bićemo dobri protiv Dortmunda - objasnio je Francuz.
Klub, koji je prošle sezone u svojim redovima uz Mbapea imao i Nejmara i Lionela Mesija, ove takmičarske godine nastupa sa manje zvučnim sastavom.

Foto: Reuters

"Velika trojka" Parižana prošle godine

Predsednik, sada posrnulog giganta, Naser El Kelaifi istakao je da će ekipa poslovati sa umanjenim budžetom u odnosu na prethodne godine.
Međutim, čak i sa "jeftinim" timom, Parižanima je vrednost procenjena na 1,07 milijardi evra, što ih čini trećim najskupljim timom na svetu posle Mančester sitija (1,26) i Arsenala (1,10).

Trener Njukasla optimista

Trener "svraka" Edi Hov priznaje da boli kasno primljeni gol iz penala protiv PSŽ-a i da je njegov tim odustao u poslednjem trenutku. Takođe, dodaje da su šanse njegovom timu za plasman dalje velike, pošto će dočekati Milan na svom stadionu.
- Delovalo je da ćemo pobediti, žao mi je. I dalje imamo šanse i to ne smemo zaboraviti. Dočekaćemo jako dobar tim Milana i čekaćemo ishod Borusije i PSŽ-a - rekao je Hov.

 

Standings provided by Sofascore

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija