• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.12.2023

12:03

Potresi u fudbalu! FIFA izbacuje Brazil?

AP/Photo

Fudbal

Potresi u fudbalu! FIFA izbacuje Brazil?

Podeli vest

Brazilskoj fudbalskoj federaciji preti kazna od strane FIFA zbog mešanja politike u sport.

Upalio se alarm u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji zbog izbora u vrhu Saveza Brazila i mogućeg odlaska Ednalda Rodrigeša sa mesta prvog čoveka. FIFA smatra da je neosnovano sklanjanje Rodrigeša sa mesta predsednika Saveza, pa je zapretila Brazilcima sankcijama, uključujući čak i suspenziju sa međunarodnih takmičenja.

"To će značiti da službena lica, timovi i klubovi CBF, više neće moći da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, sve dok je suspenzija na snazi", navodi se u otvorenom pismu FIFA.

Brazilci bi mogli skupo da plate mešanje politike u fudbal. Situacije se zakomplikovala 7. decembra kada je sud u Rio de Žaneiru oduzeo Rodrigešu mesto predsednika CBF zbog navodnih nepravilnosti tokom njegovog dolaska na funkciju 2022. godine.

 

 

 

FIFA je ovu odluku smatrala kršenjem sopstvene povelje o nemešanju državnih organa. Izbori su zakazani za januar naredne godine, a čelnici Svetske fudbalske federacije imaće svoje predstavnike u Brazilu. Takođe, najavili su iz FIFA sastanak sa Brazilcima pre izbora kako bi zajedno radili i pronašli rešenje za novonastalu situaciju i izbegli radikalne mere. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija