• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2024

08:55

(ANKETA) Uzbuđenje raste, danas je žreb! Koga želite za rivala Srbiji u Ligi nacija?

Starsportphoto

Fudbal

(ANKETA) Uzbuđenje raste, danas je žreb! Koga želite za rivala Srbiji u Ligi nacija?

Podeli vest

U Parizu od 18 časova biće održan žreb za četvrto izdanje UEFA Lige nacija.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u "Ligu A", a navijači jedva čekaju žreb. "Orlovi" su u četvrtom, najslabijem šeširu. Ne možemo da igramo sa Škotskom, Izraelom i Bosnom i Hercegovinom. S druge strane mogli bismo da dobijemo grupu koja bi bila posebno interesantna, ukoliko bi nam rival bila Hrvatska.

Sigurno najteža grupa bila bi da dobijemo Španiju iz prvog, Portugaliju iz drugog i Francusku ili Nemačku iz trećeg. Verovatno bi najlakša bila grupa u kojoj bismo igrali sa Hrvatskom iz prvog i Švajcarskom iz trećeg šešira. Mada, bio bi to mač sa dve oštrice, jer fudbal ne bi bio u prvom planu. 

 

Foto: Starsportphoto

Selektor Dragan Stojković Piksi

 

Do sada su samo pobednici grupa u "Diviziji A" išli na fajnal-for, a sada će na završni turnir će ići osam najboljih ekipa - po dve iz svake grupe. Takođe, trećeplasirani iz "Divizije A" će igrati baraž sa drugoplasiranim iz "Divizije B" za mesto u višem rangu, dok će najslabija ekipa u grupi automatski ispadati u slabiju diviziju. Ove promene odnose se i na ostale divizije Lige nacija. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

U svakoj grupi su po četiri ekipe, odigraće ukupno šest utakmica od 5. septembra do 19. novembra 2024. godine. Nakon toga slede mečevi za promociju i opstanak od 20. do 25. marta, a završni turnir je od 4. do 8. juna. Takmičenje u Logi nacija važno je i za plasman na Mundijal 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi. Četiri najbolje ekipe iz Lige nacija, koje nisu došle do baraža za Mundijal kroz kvalifikacije, igraće baraž sa još 12 drugoplasiranih iz kvalifikacija. Na ovaj način će se četiri reprezentacije.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Miloš Veljković (28) je za Informer rekao da bi rado igrao sa Hrvatima.

- Voleo bih da igramo baš sa njima. Nemam ništa protiv da odmerimo snage sa Hrvatima, koji su minulih godina u samom vrhu svetskog fudbala. Imaju sjajne irgače, ali imamo ih i mi, ne plašimo ih se i nema sumnje da bi to bio spektakl. Napredovali smo u mnogim segmentima, ostali su nam još detalji da bi bili onakvi kakvi želimo da budemo i da bi napravili iskorak na velikoj sceni - poručio je Veljković.

 

Anketa

 

Anketa


Anketa

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija