• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

13.02.2024

15:00

Vraća se najjači evropski fudbal! Liga šampiona ponovo u centru pažnje

EPA

Fudbal

Vraća se najjači evropski fudbal! Liga šampiona ponovo u centru pažnje

Podeli vest

Utakmicama osmine finala Lajpcig - Real Madrid i Kopenhagen - Mančester siti večeras se nastavlja Liga šampiona

Najjači evropski fudbal ponovo je u centru pažnje! Utakmicama osmine finala Lige šampiona večeras se nakon 62 dana pauze nastavlja elitno evropsko takmičenje, a na programu su mečevi Lajpcig - Real Madrid (21.00, Arena 1 premijum) i Kopenhagen - Mančester siti (21.00, Arena 2 premijum). 

Borba za trofej

Biće to dueli kojim će i zvanično biti otvorena nokaut faza najjačeg fudbalskog takmičenja u Evropi. Zanimljivo, već večeras će na teren izaći dva glavna favorita za osvajanje Lige šampiona, prema proceni kladionica, i oba će igrati u gostima. Bukmejkeri smatraju da Siti ima najveće šanse da odbrani trofej i kvota iznosi 2,88, a odmah iza "građana" nalazi se gigant iz Madrida sa kvotom oko 5,50.


Ekipa Pepa Gvardiole dolazi na noge Kopenhagenu, jednom od najvećih iznenađenja u dosadašnjem toku Lige šampiona. Iskusni španski stručnjak ne skriva da je cilj njegovog tima odbrana titule prvaka Evrope, ali upozorava da nijedan rival ne sme da se potceni, pa ni šampion Danske.

KVOTE KO OSVAJA LŠ


1. Man. siti 2,88
2. Real Madrid 5,50
3. Bajern 6,00
4. Arsenal 7,00
5. PSŽ 13,00


- Kopenhagen je imao jednu od najtežih grupa u Ligi šampiona, igrali su s Bajernom, Junajtedom i Galatasarajem. I prošli su dalje. Znam da će meč biti težak. Iz iskustva znam da je prva utakmica nokaut faze uvek nezgodna. Što se nas tiče, pobedili smo u svim mečevima u Ligi šampiona i nadam se da ćemo se naći u borbi za trofej. Sve dok moja ekipa želi da odbrani titulu u Ligi šampiona, naši protivnici će biti u ozbiljnom problemu - kaže Gvardiola.

 

Foto: AP PHOTO

 

 


Podsetimo, Mančester siti je bio dominantan u grupnoj fazi, gde je zabeležio svih šest pobeda u utakmicama protiv Crvene zvezde, Jang bojsa i Lajpciga. Upravo će nemački Lajpcig večeras dočekati najtrofejniju ekipu u Ligi šampiona svih vremena, Real Madrid. Popularni "kraljevi" imaju 14 titula i ne skrivaju da će u ovoj sezoni pokušati da dođu i do 15.

 

Trener Kopenhagena: Igramo protiv najboljeg tima na svetu



Trener Kopenhagena Jakob Nestrup nazvao je večerašnjeg protivnika, Mančester siti, najboljom ekipom na svetu. Uprkos tome, on veruje da njegov tim može do iznenađenja na stadionu "Parken".

- Siti ima najbolji tim na svetu. Mi ćemo probati na našem stadionu da im se suprotstavimo što bolje možemo, pošto će nam na "Parkenu" biti lakše nego u revanšu. U grupi smo imali zahtevne protivnike, ali smo ostvarili dobre rezultate. To iskustvo će nam značiti protiv Sitija - kaže Nestrup.

 


Sjajni pojedinci

Real je proteklog vikenda "razmontirao" Đironu u Primeri sa 4:0 i nema sumnje da u sjajnom raspoloženju čekaju gostovanje u Nemačkoj. Trener Karlo Anćeloti kaže da jedva čeka nastavak elitnog takmičenja, iako ne zna sa sigurnošću hoće li moći da računa na fantastičnog vezistu Džuda Belingema.

- Srećan sam zbog nastavka Lige šampiona. Imamo teškoća zbog povreda, ali borićemo se da se prikažemo u što boljem izdanju. Ako budemo odigrali kao protiv Đirone za vikend, verujem da možemo pobediti. Imamo sjajne pojedince u timu. Vinisijus kada je u najboljoj formi, on je najbolji igrač na svetu, Belingem je drugi, Rodrigo treći. Nadam se da će Belingem biti spreman, ali videćemo još - kaže Anćeloti. 

LIGA ŠAMPIONA 

Osmina finala

Utorak
Kopenhagen - Man. siti 21.00
Lajpcig - Real Madrid 21.00


Sreda
Lacio - Bajern 21.00
PSŽ - Sosijedad 21.00


20. februar
Inter - Atletiko M. 21.00
PSV - Dortmund 21.00


21. februar
Napoli - Barselona 21.00
Porto - Arsenal 21.00

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija