• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

21.02.2024

22:07

Dobijena je bitka, ali ne i rat! Propao dogovor Nemaca i Saudijaca!

EPA Images

Fudbal

Dobijena je bitka, ali ne i rat! Propao dogovor Nemaca i Saudijaca!

Podeli vest

Čelni ljudi nemačke fudbalske lige (DFL) odustali su od plana prema kojem je trebalo da se stranim investitorima, pre svega iz Saudijske Arabije, omogući da svojim novcem poboljšaju ugled Bundeslige u svetu.

Ova odluka je usledila nakon višenedeljnih protesta navijača u Bundesligi, ali i u nižem rangu takmičenja, odnosno popularnoj Cvajti. Prvobitni dogovor koji je postignut u decembru 2023. godine predviđao je da strani investitori ulože značajna sredstva u marketing, kako bi se podigao ugled Bundeslige na globalnom nivou. Dogovor je, između ostalog predviđao i stvaranje platforme koja bi uživo strimovala mečeve nemačkog šampionata, ali za sada od toga neće biti ništa.

Foto: EPA Images

 

Javnost je o ovoj odluci obavestio funkcioner Borusije Dortmund, Hans-Joakim Vacke.

"S obzirom na trenutne okolnosti, više nije moguće uspešno nastaviti proces. Iako postoji velika većina u korist poslovne potrebe za strateškom saradnjom, nemački profesionalni fudbal je usred ključnog izazova, koji donosi velike sporove ne samo unutar ligaškog tela između klubova, već u nekim slučajevima i između profesionalaca, trenera, menadžera, nadzornih organa, generalnih skupština i navijačkih zajednica, koje sve više postavljaju pitanje funkcionisanja utakmica, usaglašavanja kalendara, a samim tim i osporavaju integritet takmičenja. S obzirom na prilike, održivost zadovoljavajućeg zaključenja ugovora u smislu finansiranja 36 klubova više ne može biti garantovana", navodi se u saopštenju Vackea.

 

 

Ova vest predstavlja epilog drame koja je potresala nemački fudbal u prethodnim sedmicama. Navijači su izražavali svoje nezadovoljstvo na mnogim utakmicama Bundeslige i Cvajte, a utakmica između HSV-a i Hanovera čak je bila i prekinuta na 25 minuta.

 

 

Prethodnog vikenda zabeležen je i kuriozitet, pošto se prvi put dogodilo da je više navijača prisustvovalo mečevima Cvajte nego Bundeslige, što je takođe protumačeno kao svojevrsni vid protesta. Navijači su dobili ovu bitku, ali za očekivati je da će rat biti nastavljen!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija