• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

12.03.2024

20:43

Novi udarac na miljenika "delija"! Nije više u planovima selektora!

Starsportphoto

Fudbal

Novi udarac na miljenika "delija"! Nije više u planovima selektora!

Podeli vest

Sve se okrenulo naglavačke za Milana Borjana u samo pola godine!

Selektor kanadske fudbalske reprezentacije Mauro Bjelo danas je saopštio spisak igrača na koje računa za finalni meč plej-ofa protiv Trinidada i Tobaga za plasman na Kup Amerike, a veliko iznenađenje za ljubitelje fudbala bilo je što na njemu nema dosadašnjeg kapitena Milana Borjana (36). Nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde pre nešto više od šest meseci postao preko noći prekobrojan i na "Marakani" odlukom tadašnjeg trenera Baraka Bahara, pa trenutno odrađuje jednogodišnju pozajmicu u Slovanu iz Bratislave.


Selektor Kanade Bjelo, s druge strane, nije precrtao samo iskusnog golmana, već i još nekoliko veterana.


Dok je na klupi reprezentacije bio prethodni selektor Džon Herdman, Borjan je bio standardan igrač i među najbitnijim u ekipi i predvodio je Kanadu na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. No, otkako je kormilo preuzeo Bjelo, po svemu sudeći rešio je da značajno podmladi ekipu i pruži priliku onima koji do sada nisu imali pohvalnu minutažu. 


- Verujem da su mnogi iznenađeni, ali tako stvari stoje. Ovo je prilika za momke da dođu sa svežim stavom i da formiraju novu kulturu u timu - izjavio je Bjelo. 

 

Foto: Reuters

 

 


Na spisku koji se sastoji od 23 igrača, čak 22 fudbalera imaju manje od 30 godina. Pored Borjana, najveće iznenađenje jeste izostanak Stivena Vitorije (37), Džuniora Hojleta (33) i Marka Entonija Keja (29) koji su dugi niz godina branili boje kanadske reprezentacije.


Bjelo se ovoga puta okrenuo trojici golmana koji nastupaju u MLS ligi i svaki je starter u svojoj ekipi. Jedini debitant na spisku je Montrealov golman Džonatan Siroa, a tu su i dosadašnje Borjanove rezerve Džonatan Krepo i Dvejn Sent Kler. Osim što je u ovom trenutku neizvesno ko će od njih trojice stati među stative, postavlja se pitanje i ko će biti novi kapiten nacionalnog tima. 


Posle poraza od Jamajke u novembru 2023. godine, predstojeća utakmica koja će biti odigrana 23. marta protiv Trinidada i Tobaga, predstavlja poslednju šansu Kanade da se kvalifikuje za Kup Amerike. Ukoliko pobede i plasiraju se na završni turnir, poznato je da će prvi meč odigrati protiv Lionela Mesija i Argentine, a onda će odmeriti snage sa Peruom i Čileom.


Kup Amerike biće odigran narednog leta u Sjedinjenim Američkim Državama (20. jun - 14. jul).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija