• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

13.03.2024

11:40

Nikome, nikada nije uspelo ono što je Pepeu! Ispisana je istorija Lige šampiona! (FOTO)

REUTERS/Rodrigo Antunes

Fudbal

Nikome, nikada nije uspelo ono što je Pepeu! Ispisana je istorija Lige šampiona! (FOTO)

Podeli vest

Fudbaler Porta, Pepe (41), postao je najstariji igrač koji je ikada igrao meč Lige šampiona.

Ovo nije prvi put da je slavni Portugalac ispisao istoriju, jer je u novembru poršle godine protiv Antverpena (2:0) u elitnom takmičenju oborio još jedan rekord.

Naime, tada je u sudijskoj nadoknadi je Francisko Konseinsao ubacio loptu u kazneni prostor, a Pepe pogodio postavivši konačan rezultat. Tako je sa 40 godina i 254 dana postao najstariji fudbaler koji je postigao gol u Ligi šampiona. 

 

Foto: Tanjug

 

 

 

Rekorder je do tog trenutka bio Italijan Frančesko Toti koji je 2014. godine postigao gol u najjačem evropskom takmičenju s 38 godina i 59 dana.

 

 

 

 

Četiri meseca kasnije, Pepe je ponovo upisao svoje ime zlatnim slovima u istoriju fudbala.

On je postao najtariji irgač koji je ikada kročio na teren u nekom meču Lige šampiona! Čovek koji je 26. februara napunio 41 godinu, bio je akter utakmice u kojoj je Arsenal prošao dalje nakon boljeg izvođenja penala (u oba meča je bilo 1:0 za domaćina), a sjajni defanzivac se našao u startnoj postavi portugalskog kluba, a bio je precizan i sa bele tačke u penal ruletu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ceo svet bruji o igraču koji je rođeni Brazilac, ali se sa 18 godina preselio u Portugal i kasnije postao reprezentativac te zemlje, sa kojom je 2016. godine postao evropski prvak.

Matični klub mu je Maritimo, odakle je otišao u Porto, a zatim je tokom jedne decenije u Realu iz Madrida osvojio sve što je mogao. Činio je brutalan tandem sa Serhiom Ramosom i bio strah i trepet za rivale.

Često su ga protivnički igrači nazivali “kasapinom”, ali tvrdi da je van terena prava dobrica i maza.

Naime, on je pre nekoliko godina otkrio u rođendanskom intervjuu za “Tribuna Expresso”, neke stvari iz detinjstva i mladalačkih dana u Brazilu.

- Koliko sam bio razmažen? Dok nisam došao u Portugal, dakle do 17. godine, spavao sam sa majkom u krevetu, tako da samo zamislite – iskren je bio Pepe.

 

Foto: Tanjug

 

 

Upitan šta mu je otac rekao na to, ovaj 187 cm visoki štoper je odgovorio:

- Već sam bio veoma visok i spavao sam sa roditeljima, tako da pretpostavljam da se ocu to nije preterano sviđalo! Interesantno, kada sam nedavno pričao sa majkom, setila se kako sam voleo da provlačim prste kroz njenu kosu, pa sam joj rekao da sam možda još tada znao da ćemo biti odvojeni dugo – prisetio se Portugalac, otkrivši da je razmišljao o tome da napusti fudbal i da je baš majka bila ta koja mu je pružila neverovatnu podršku.

Bila je u pravu, jer se ispostavilo da je rodila jedanog od najboljih i najuspešnijih defanzivaca svih vremena. 

Nakon epizode u Bešiktasu, 2019. godine vratio se u Porto. Podsetimo, godinu dana ranije je igrao protiv Partizana u meču plej-ofu za Ligu Evrope i u 19. minutu se sudario sa napadačem crno-belih Rikardom Gomešom, zbog čega je morala da mu bude ukazana pomoć. Doživeo je blaži potres mozga i ne samo da su mu pomagali lekari Bešiktaša, već i medicinsko osoblje srpskog kluba.

Pepe je ostao na terenu, ali nije mogao da izdrži do kraja meča. Zamenjen je deset minuta pre završetka utakmice iz pomenutih razloga, a po okončanju susreta (1:1) uputio je javnu zahvalnost crno-belima.

 

 

 

 

"Hvala mnogo medicinskim radnicima Bešiktaša i Partizana, i za pažnju i za negu. Ovo je i jeste fudbal - POŠTOVANJE!", napisao je Pepe na Tviteru, a onda na ćirilici dopisao "Hvala".

Legendarni fudbaler još nema nemaru da ide u penziju, a nema sumnje da će fudbal mnogo izgubiti odlaskom igrača koji i u petoj deceniji igra na nivou na kojem mu zavide i upola mlađi igrači.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija