• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

19.03.2024

17:35

Srbin oduševljen: Rusi spremaju spektakl! Evo šta kaže o Bikoviću i atmosferi u Moskvi pred dolazak "orlova" (VIDEO)

printscreen

Fudbal

Srbin oduševljen: Rusi spremaju spektakl! Evo šta kaže o Bikoviću i atmosferi u Moskvi pred dolazak "orlova" (VIDEO)

Podeli vest

Rusi spremaju spektakl, Miloš Biković je sjajan, a ja presrećan što sam ponovo ovde - poručuje Milan Gajić, fudbalski reprezentativac Srbije pred gostovanje naše selekcije Rusiji (21. mart).

Poput fudbalera CSKA iz Moskve Saše Zdjelara i Milan Gajić blista u tom klubu, ističe se golovima i asistencijama i zavredio je da se nađe na okupljanju reprezentativaca u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Najbolji fudbaleri Srbije okupili su se u ponedeljak pred dva konrolna meča protiv Rusije i Kipra koji su na programu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

- Ovo mesto u meni budi uvek neke posebne emocije, volim što sam ovde, posebna su osećanja – iskren je Milan Gajić.

 

 

Bio je član nacionalnog tima u uzbudljivom meču protiv Republike Irske u Beogradu kada smo slavili 3:2.

- Uvek su te prve utakmice veoma zahtevne, jer svi žele sa pobedom da otvore kvalifikacije. Pobedili smo, a ciklus se završio onom pobedom u Lisabonu i plasmanom na Prvenstvo sveta u Kataru. Govorio sam i ranije da je na svima nama da radimo, pružamo dobre partije u svojim klubovima i sačekamo pravi trenutak kada nas selektor i reprezentacija budu trebali. Došao je taj trenutak, svestan sam šta to nosi i šta može da donese, želim da dam svoj maksimum i iskoristim priliku. Naravno, bliži se Evropsko prvenstvo, svaki sportista teži tome da bude učesnik najvećih takmičenja, pa tako i ja. Ne opterećujem se, idemo korak po korak, videćemo šta donosi budućnost.

Dragan Stojković je na konferenciji za medije rekao da će pokušati novi sistem sa četvoricom igrača pozadi i da Gajića vidi kao igrača koji može da pokrije nekoliko pozicija.

- Poslednjih šest meseci igram više na levoj nego na desnoj strani, ali svi znamo da sam ja izvorno desni bek, da igram po desnoj strani, ali dobro se snalazim, Bogu hvala, i na levoj strani. To mi otvara neke druge mogućnosti, jer verujem da svaki trener, selektor voli da ima igrače koji mogu da odgovore na više pozicija i to daje svima neku mogućnost da imaju prostora za veći izbor.

Ruska reklama za najavu meča u Moskvi je postala pravi hit, a ostalo je samo da se vidi za koga će Miloš Biković navijati.

- Ha,ha…Miloš je dobar momak, veliki profesionalac. Dobio sam poziv da radimo taj promo materijal i zaista sam ga prihvatio bez razmišljanja. Tema je bila njegovo opredeljenje za koga će navijati u tom meču, jer on dosta radi u Rusiji. Na kraju se ističe da će presuditi srce, mislim da je onda sve jasno…Prilikom snimanja rekao sam da mu se divim, jer kad vidim koliko puta mora da se ponovi neka scena koja će trajati svega 10 ili 15 sekundi…Bilo je zanimljivo. Mnogo je ljudi radilo, ja sam se trudio da samo nešto ne uprskam – kaže uz osmeh Milan Gajić.

 

 

 

 

Tamošnji mediji bruje o spektaklu koji Rusi spremaju na stadionu Dinama u Moskvi.

- Da, od trenutka kada se znalo da će se igrati utakmica, oni su svemu pristupili na veoma ozbiljan način, trudili su se da kroz razne promo materijale pokažu veze između naših naroda, kroz istoriju, ali i sadašnje vreme. Zaista nas očekuje veliki spektakl, karte su rasprodate, samo još da bude lepo vreme. Navikne se čovek na sve, pa i na njih. Imamo specifične pripreme u takvim situacijama, pred izlazak na teren. Ali i oni se trude da se izbegnu niske temperature, mečevi igraju u ranijim terminima.

Rusi prethodne dve godine zbog sankcija igraju samo prijateljske utakmice, do sada nisu izgubili nijednu.

- Imaju dobre individualce, vodi ih Karpin koji forsira moderan fudbal. Mislim ipak da je kvalitet na našoj strani, tako da verujem da je sada trenutak da posle dve godine izgube meč.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde asistira i postiže golove u ruskom gigantu, a smatra da igra najbolju sezonu u karijeri.

- Ako gledamo statistiku, objektivno možda mi je ovo i najbolja sezona u karijeri. Da li levo ili desno, trener uglavnom forsira ofanzivni stil, gde se po bokovima igra visoko, meni je to leglo. Ulazim u dosta prilika, većinu sam Bogu hvala iskoristio i iskreno stvarno sam zadovoljan. Neki model gde sebi vidim i u budućnosti.

Sledeće godine biće decenija od momenta kada su se "orlići", zajedno sa Milanom Gajićem, vratili kao šampioni sveta sa Novog Zelanda.

- Uvek se bude emocije iz tog perioda, neverovatan uspeh je ostvaren, svi smo ponosni na taj rezultat. Mnogim igračima iz te generacije taj uspeh je otvorio vrata lepih karijera – zaključio je Milan Gajić, povratnik u najbolju reprezentaciju Srbije.

Podsetimo, reprezentacija Srbije u sredu u ranim jutarnjim satima odlazi u Moskvu, gde se dan kasnije sastaje u prijateljskom meču sa Rusijom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija