• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

20.03.2024

09:00

Serija "Derbi u kafani Autokomanda" oduševila sve! Uživaju u njoj i "delije" i "grobari"

Privatna arhiva

Fudbal

Serija "Derbi u kafani Autokomanda" oduševila sve! Uživaju u njoj i "delije" i "grobari"

Podeli vest

Serija "Derbi u kafani Autokomanda", koja je emitovana pred 172. susret Crvene zvezde i Partizana (Arena sport 5), pobrala je simpatije fudbalske javnosti i oduševala ljude pred malim ekranima.

Nostalgična, romansirana priča o dvojici navijača od kojih je jedan zvezdaš, a drugi partizanovac izazvala je pozitivne kritike i mnoštvo pohvala.

Naime, obojica simpatizera večitih rivala su u penziji, a onaj koji navija za Zvezdu je bivši policajac, dok je partizanovac zastavnik prve klase. Više od 30 godina oni redovno dolaze u kafanu „Autokomanda”, koja se nalazi između dva komšijska stadiona, dok je njen vlasnik navijač OFK Beograda. 

Igrano-dokumentarna serija je snimljena po istoimenoj knjizi čiji je autor Dragiša Kovačević, jedan od najboljih sportskih novinara ikada na ovim prostorima. Premijerno je prikazana na Areni, biće emitovana i na Super staru, a kasnije i drugim televizijama u Srbiji i u regionu.

 

Foto: Privatna arhiva

 

 

 

Glavne likove tumače čuveni glumci Milenko Pavlov, Slobodan Ninković i Bane Zeremski.

Boda Ninković je otkrio čime ga je, kao poznatog partizanovca, osvojila ekranizovana priča o večitim rivalima.

- Sport volim i pratim intenzivno, naročito fudbal i košarku, ali bilo je neminovno da pratim i odbojku zbog ćerke i to sam vrlo rado činio. Kada me zvao Dragiša Kovačević, shvatili smo da mi ne treba mnogo njegovih podataka jer sam bio svedok mnogih utakmica. Moj glavni motiv da prihvatim ulogu je što je to simpatična priča o kumovima Miletu i Raši, koji su penzioneri i koji se nadigravaju i začikavaju, ali u normalnim okvirima. To je i mali doprinos da ljudi možda vide da odluka za koga navijate nije pitanje života i smrti nego zabave. Serija je vrlo duhovito napisana, ima tu i oštrih ujeda, ali na kraju uvek kažemo "kume, pa mi smo kumovi". To je zaista bilo tako. Sećam se tih ranijih derbija kada su "sever" i "jug" uvek smišljali pesme ne bi li na određen način zadirkivali ove druge, ali to je bilo duhovito. Ovo sad više nema veze sa time jer je zloupotrebljeno, tu čak fudbal nije ni bitan više, bitno je ko može da pokaže da je jači i nadmoćniji - poručio je Boda Ninković za Novosti.

 

Dragiša Kovačević, idejni tvorac ove sjajne priče, prezadovoljan je reakcijom naroda.

- Serija se dopala i zvezdašima i partizanovcima, a to mi je bilo važno. Sjajne su reakcije. Zvali su me mnogi bivši igrači i posebno porodice fudbalera koji nisu živi. Ova serija je omaž tim ljudima koji su stvorili derbi. Zadovoljni su i u Telekomu koji je producirao seriju. Imamo ponude i televizija televizija iz C.Gore, BIH i Makedonije koje se interesuju za nju - poručio je Dragiša Kovačević za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija