• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

25.03.2024

22:05

Selektor iskren posle blede partije! Piksi: Ima dosta stvari da se ispravi

Starsportphoto

Fudbal

Selektor iskren posle blede partije! Piksi: Ima dosta stvari da se ispravi

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izneo je utiske posle pobede u prijateljskoj utakmici.

"Orlovi" su večeras u Larnaki uz dosta muke savladali domaćina Kipar sa 1:0 (1:0). Naša selekcija jeste ostvarila trijumf, ali je prikazana igra u drugom poluvremenu bila da ispod svih očekivanja, prvenstveno u defanzivi.

Selektor Srbije je posle pobede sumirao šta je obeležilo utakmicu na Kipru. 

- Ovu utakmicu ćemo pamtiti po nekoliko stvari, a to je da smo pobedili. Pobeda takva kakva je. Taj jedan gol je izgleda bio dovoljan. Rekord Dušana Tadića u nacionalnom timu i mladi Baždar je debitovao i promašili smo penal - rekao je Stojković.

Legendarni stručnjak je istakao da je na meču bilo i dobrih i loših stvari, koje će se analizirati. 

- Jedna dobra test utakmica, jedan dobar trening. Imati tu dosta stvari da se ispravi, dosta stvari za analizu, bilo je tu dobrih, ali i loši stvari. U ovim utakmicama je najvažnije da su svi igrači dobili šansu da igraju. I ono što je najvažnije da sam video ono što sam želeo da vidim i da sam dobio informacije koje će mi služiti za ubuduće - poručio je Piksi.  

Foto: AP PHOTO

Srbija minimalcem pobedila Kipar

Stojković smatra da je Mitrović iskoristio penal da bi utakmica bila potpuno drugačija. 
- Prvo poluvreme je bilo korektno odigrano, u fizičkom smislu. Izašli smo u jedan visok presing, stvorili nekoliko šansi, postigli gol, promašili penal. Mišljenja sam da smo dali taj gol iz penala da bi utakmica otišla u drugom pravcu. Bilo bi mnogo lakše kontrolisati meč, ovako protivnik je stekao samopuztdanje u drugom poluvremenu. Jedan ritam utakmice treba da se drži svih 90 minuta - jasan je selektor "orlova". 

On se na kraju osvrnuo i na dva poslednja prijateljska meča, koja našu reprezentaciju očekuju u maju protiv Austrije i Švedske, a koje će biti poslednje u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. 

- Čeka nas finalizacija ono za šta se spremamo i sigurno da će utakmice protiv Austrije i Švedske dati brojne odgovore. Prvenstveno kako će Srbija izgledati na Evropskom prvenstvu. Te dve utakmice, bez obzira što su prijateljske shvatam najoozbiljnije i to će biti glazura tima za EURO. Imamo dovboljno vremena da ispratimo formu i minutažu naših igrača. Ne treba zaboraviti jednu grupu igrača koja nije bila na ovom martovskom okupljanju. Tako da sa njihovim povratkom, Srbija će biti daleko moćnija i jača - zaključio je Stojković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija