• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

25.03.2024

21:51

Senzacija! Zvezda pukla usred Arene u ABA ligi! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Senzacija! Zvezda pukla usred Arene u ABA ligi! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Mege senzacionalno su pobedili Crvenu zvezdu 89:83 u Beogradskoj areni, u 24. kolu ABA lige.

Ekipa Janisa Sferopulosa je ovom pobedom mogla i matematički da obezbedi prvo mesto pred plej-of, samiom tim i prednost domaćeg terena u doigravanju, ali - ipak nije!

Mega je iznenadila velikog favorita u gostima i nanela mu poraz koji ga, kako sada stvari stoje ipak neće mnogo zaboleti do kraja regularnog dela, jer i dalje ima dve pobede više u odnosu na prve pratioce Partizan i Budućnost, a preostalo je da se odigra još dva kola. 

Najefikasniji u ekipi Mege bio je Stefan Miljenović sa 18 poena, dok su Andrija Jelavić i Uroš Plavšić dodali po 16.

Zvezdu je predvodio Adam Hanga sa 22 poena, dok je Nemanja Nedović ubacio 16.

Mučili su se crveno-beli u prvom poluvremenu sa nezgodnim rivalom. Prve poene za Zvezdu postigao je Hanga, dok je na drugoj strani efektnim zakucavanjem poentirao Plavšić. Početak je dakle obećavao, ali dok su svi očekivali da će favorit da puni koš Mege, na terenu je bilo drugačije. Do sredine prve deonice ekipa sa Malog Kalemegdana je imala minimalno vođstvo, a onda se razigrao Đurišić, pa je ekipa Marka Baraća napravila seriju 7:0 za 15:22 na semaforu. Trener Zvezde je morao da reaguje, ali iz tajm-auta je Lazić napravio faul u napadu, a Jelavić donosi Megi plus devet 15:24.

 

 

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Odgovorio je Teodosić i trojkom prekinuo seriju gostiju, koji prvu četvrtinu završavaju sa plus šest! Crveno-beli su u prvoj četvrtini imali čak pet izgubljenih lopti, što ih je i dovelo do rezultatskog minusa.

Na startu drugog kvartala, Lazić i Teodosić su pokušavali za tri, ali lopta nikako nije htela u koš. Pre toga, Mega je došla do poena i vratila osam razlike 18:26. U nastavku, Zvezda je vezala četiri poena penalima Davidovca i poenima Nedovića posle kontre. Trener gostiju prinuđen da zove tajm-aut. Sredinom ovog dela igre crveno-beli stižu i do egala. 

 

 

Nemanja Nedović je nastavio seriju dobrih utakmica Zvezde, sjajno asistira Davidovcu za minus dva, pa posle tajm-auta Baraćev tim opet gubi loptu što je iskoristio Giedraitis za svoje poene i za izjednačenje 36:36. 

Do odlaska na odmor, ekipa sa Malog kalemegdana je preokrenula rezultat i prvo poluvreme, ipak završila u svoju korist 48:41.

U nastavku, Iljasoglu i Nedović postigli su po trojku u prva dva napada. Plavšić zatim u narednom napadu donosi nove poene Megi, koja prilazi na minus tri novim košem Iljasoglua 51:48. Držali su se gosti do sredine treće deonice kada se Zvezda odlepila i stekla dvocifrenu prednost 61:51. 

 

 

U 28. minutu viđen je najlepši potez na meču. Teodosić je uputio pas ka Nedoviću koji nije pogodio zicer, alii je to popravio posle skoka u napadu centar Zvezde. 

Pred poslednju četvrtinu crveno-beli su imali prednost 69:63.

U odlučujućem periodu igre Mega je napravila seriju 13:2 i povela ponovo posle dugo vremena.

Mega je kažnjavala promašaje crveno-belih i stekla osam poena prednosti minut do kraja meča.

Nije bilo dovoljno vremena da Zvezda preokrene, i na kraju su gosti potpuno neočekivano savladali crveno-bele.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija