• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

03.05.2024

19:31

Još jedan Srbin ide u Tursku!? Velikan iz Istanbula zove Petra Ratkova!

Tanjug/AP

Fudbal

Još jedan Srbin ide u Tursku!? Velikan iz Istanbula zove Petra Ratkova!

Podeli vest

Napadač Red Bul Salcburga privukao veliku pažnju Galatasaraja.

Činio je Petar Ratkov čuda u dresu TSC-a prošle sezone i sjajnim igrama u Superligi Srbije sebi osigurao jak transfer u Red Bul Salcburg. Nadao se mladi golgeter da će u Mocartovom gradu dobiti prostora da igra i napreduje, ali je utisak da to nije bio slučaj zbog čega se sve više šuška o njegovom odlasku. 

Ostavio je Ratkov solidan utisak u prvoj sezoni pošto je na 22 utakmice u austrijskoj Bundesligi postigao pet i namestio tri gola. Tržišna vrednost mu je skočila, a budući da u Salcburgu spremaju rekonstrukciju tima moguće je da će i Ratkov biti na izlaznim vratima. 

Sve to želi da iskoristi Galatasaraj koji je na dobrom putu da odbrani titulu u Turskoj. Velikan iz Istanbula ima četiri boda više od Fenerbahčea, a iako je šampionska trka još uvek u toku čelnici kluba već neko vreme rade na planovima za predstojeći prelazni rok. 

Očekuje se da Galatasaraj napusti Hakim Ziješ koji se nalazi na radaru brojnih klubova iz Saudijske Arabije. Na izlaznim vratima je i Karlos Vinisijus, a sve to nateralo je upravu kluba da potraži pojačanja u napadu. 

Foto: EPAIMAGES

 

Kako prenose turski mediji, skauti Galatasaraja neko vreme prate igre Petra Ratkova u dresu Red Bul Salcburga i srpski napadač ostavio je solidan utisak. Navodno, Turci su spremni da na kraju sezone sednu za pregovarački sto sa Red Bul Salcburgom i pokušaju da dovedu 20-godišnjeg golgetera. 

Ratkov je pažnju Galatasaraja privukao zbog činjenice da se podjednako dobro snalazi na svim pozicijama u napadu. Može da igra po krilu, ali mu je pozicija devetke prirodna. Upravo ono što je turskom velikanu potrebno. 

Tačnih informacija o visini obeštećenja još uvek nema, ali je izvesno da svota neće biti manja od 6.000.000 evra. Nešto manje je Red Bul Salcburg platio TSC-u prošle sezone za Petra Ratkova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija