• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

20.05.2024

22:05

Bivši igrači večitih osvojili titulu u Crnoj Gori i ispisali istoriju!

FK Dečić Instagram

Fudbal

Bivši igrači večitih osvojili titulu u Crnoj Gori i ispisali istoriju!

Podeli vest

Fudbaleri Dečića, po prvi put u 89 godina dugoj klupskoj istoriji, postali su prvaci države.

Istorijski uspeh napravio je tim iz Tuza, koji će sezonu završiti ispred podgoričke Budućnosti i Mornara iz Bara!

U pretposlednjoj rundi ekipa iz malog gradića u Crnoj Gori slavila je na teškom gostovanju u Nikšiću protiv Sutjeske (1:0), čime je i potvrđena titula. Ipak, ono što je ljubiteljima fudbala u Srbiji posebno zanimljivo jeste pogled na stručni i igrački kadar Dečića.

Naime, šef stručnog štaba je bivši prvotimac OFK Beograda i Partizana, Milorad Peković (46), koji je kasnije ozbiljnu karijeru napravio u Nemačkoj, gde je nastupao za Ajntraht Trier, Majnc, Grojter Firt i Hanzu Roštok. Nekada sjajni vezista skupio je i 34 nastupa za crnogorsku reprezentaciju, a u mlađim selekcijama počeo je i trenersku karijeru.

 

 

Samostalno je vodio još Podgoricu, odnosno nekadašnju Mladost, a potom je u Čukaričkom i CSKA iz Sofije bio prvi asistent Saši Iliću (46), legendarnom kapitenu crno-belih iz Humske.

I to nije sve. Prvi strelac "plavih" je Bojan Matić (32), koji je takođe jedno vreme branio boje Partizana, ali i Zemuna, Loznice, Mačve, Vojvodine, Napretka, južnokorejskog Seula, grčkog Atromitosa, uzbekistanskog Pakhtakora...

Foto: Starsportphoto

Bojan Matić iz perioda kada je nastupao za Partizan

Letos je iskusni napadač odlučio da se oproba u Saudijskoj Arabiji, potpisao je za Al Šeib, ali... Nije se tamo snašao, prihvatio je poziv Dečića, a u prolećnom delu sezone je na 12 utakmica postigao devet golova i upisao jednu asistenciju.

 

 

Pored rođenog Zrenjaninca, tu je i Nenad Gavrić (32). Bivši vezista Crvene zvezde je takođe u januaru stigao u Tuzi iz grčkog Egalea i upisao osam nastupa u Prvoj ligi Crne Gore.

Od poznatih imena, u sastavu novog šampiona naših komšija izdvajaju se bivši reprezentativci Saša Balić (34), Darko Zorić (30) i Draško Božović (35), a tu je i ofanzivni vezista Oliver Šarkić (26), koji je rođen u Engleskoj. Nastupao je za mlađe selekcije Anderlehta i Benfike, igrao za B tim Lidsa, a onda preko Blekpula, Burton Albiona, Mansfilda i na kraju Pakhtakora, završio u Dečiću.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17