• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.05.2024

22:16

Fešta na "Karađorđu"! Voša obezbedila Evropu i 910.000€ (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Fešta na "Karađorđu"! Voša obezbedila Evropu i 910.000€ (VIDEO)

Podeli vest

Novosađani slavili protiv Mladosti sa 1:0 (1:0), pa će ovog leta igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Kakva ludnica na "Karađorđu". Fudbaleri Vojvodine uspeli su da ostvare cilj u poslednjem kolu Superlige, srušili su tim iz Lučana na svom stadionu, čime su sezonu završili na četvrtom mestu na tabeli.

Na ruku im je išlo i to što je Radnički iz Kragujevca ispustio dva gola prednosti protiv Partizana u Humskoj, odgovarao im je remi i na kraju su sa svojim navijačima proslavili veliki uspeh.

Gol odluke viđen je u 38. minutu, a kreator remek dela bio je Uroš Nikolić (30). Maestralno je iskusni ofanzivni vezista izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, pogodio same rašlje i savladao Stamenkovića.

Tako su izabranici Zorana Bandovića osigurali sebi borbu za drugo po jačini UEFA takmičenja. Krenuće od 2. kola, a ukoliko ne pređu prvu prepreku, otići će u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

To ujedno znači da je Vojvodina osigurala najmanje četiri meča na međunarodnoj sceni, što će joj doneti i ozbiljnu finansijsku injekciju od 910.000 evra.

Potencijali rivali klubu iz Novog Sada su, kako sada stvari stoje, Ajaks (Holandija), Braga (Portugal), Molde (Norveška), Šerif (Moldavija), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Genk (Belgija), Rapid (Austrija), Rijeka (Hrvatska) i Trabzon (Turska).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija