• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

25.05.2024

23:27

Eraković osvojio prvi trofej u Rusiji! Zenit sve do 85. minuta bio bez titule

Instagram printscreen

Fudbal

Eraković osvojio prvi trofej u Rusiji! Zenit sve do 85. minuta bio bez titule

Podeli vest

Srpski fudbaler Strahinja Eraković prigrlio je titulu sa ruskim Zenitom.

Ekipa iz Sankt Peterburga u poslednjem kolu prvenstva pobedila je Rostov sa 2:1 i šesti put uzastopno postala šampion Rusije.

Zenit je do 11. titule prvaka stigao na neverovatan način i posle prave ludnice u šampionatu. Naime, uoči poslednjeg kola Zenit je imao dva boda manje od vodećeg Dinama iz Moskve. "Plavima" je tako trebala pobeda u poslednjoj rundi, kao i da Moskovljani ne osvoje ni bod protiv Krasnodara, koji je takođe imao šansu za titulu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

Ipak, nije krenulo najbolje za klub iz Sankt Peterburga, pošto je sve do 85. minuta bilo nerešeno protiv Rostova (1:1) i da je taj rezultat ostao, titula otišla u ruke Krasnodara. Ipak, u pravom trenutku na scenu je stupio Artur i postigao gol vredan titule. 

Dugo su se mučili momci iz Sankt Peterburga, pošto su gosti poveli preko Ronalda u 54. minutu. U tim trenucima titula je bila daleko, ali se sve promenilo. Gustavo Mantuan je pogodio sa bele tačke u 65. minutu, a potom je Artur u doneo preokret.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Zenit (@zenit_spb)

Bivši fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković je odigrao svih 90 minuta za Zenit i tako stigao do prvog trofeja od kako je došao u Rusiju. 

Zenit je tako nastavio dominaciju u ruskom fudbalu, dok je Dinamo propustio veliku šansu da osvoji prvu titulu još od 1976. godine.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija