• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

26.05.2024

06:20

Na današnji dan: Katai "magiko" rešio Partizan za novu Zvezdinu duplu krunu

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Katai "magiko" rešio Partizan za novu Zvezdinu duplu krunu

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde na današnji dan 26. maja 2022. godine pobedili su Partizan sa 2:1 na "Marakani" u finalu Kupa Srbije.

Izabranici tadašnjeg trenera tako su odbranili duplu krunu, drugi put u istoriji kluba, a osvojili ukupno 26. trofej najmasovnijeg domaćeg takmičenja. S druge strane, crno-beli su propustili priliku da sezonu makar završe sa trofejem nakon neuspeha u prvenstvu, koje su praktično prepustili večitom rivalu.

Junak finala bio je Aleksandar Katai,  dvostruki strelac za domaćina u 26. i 73. minutu, čime je na najbolji način stavio tačku na svoju fantastičnu sezonu, ali i Zvezdinu. Jedini pogodak za večitog rivala postigao je Slobodan Urošević u 61. minutu. 

Foto: Starsportphoto

Dragović i Menig u duelu

 

Ekipa tadašnjeg trenera Partizana Aleksandra Stanojevića je bolje ušla u meč. Imali su crno-beli izgledne šanse preko Lazara Markovića, koji je u dva navrata imao priliku da matira golmana Borjana, ali je loše šutirao.

Ubrzo je stigla naplata za propuštene prilike. Na scenu je stupio Katai, koji je dotad bio neprimetan na terenu. Igrao se 26. minut kada je Srnić na nekih 20 metara proigrao Zvezdinu "desetku", a ovaj se namesto, šutirao i pogodio u same rašlje gola Nemanje Stevanovića.

Foto: Starsportphoto

Katai postiže prvi gol za Zvezdu

Posle primljenog gola, "parni valjak" je bio svestan da više nemaju šta da izgube i da im je maltene u jednu utakmicu stala cela sezona, pa su u drugom poluvremenu krenuli u totalnu ofanzivu.

Napadali su sa svih strana, pritisli rivala u šesnaest metara i to im se isplatilo u 61. minutu.  Gomeš je odložio loptu do Aleksandra Lutovca, koji je prebacio preko celog kaznenog prostora na levu stranu, gde je natrčao Uroševića i poluvolejom matirao Borjana za muk na "Marakani". 

Foto: Starsportphoto

Zvezda slavi drugi pogodak Kataija

Dalo je to vetar u leđa timu iz Humske, koji je nastavio da napada, međutim, na kraju je presudio individualni kvalitet Zvezdinog tandema. U 73. minutu Ivanić je uputio sjajnu loptu u prostor ka Kataiju. Miletić je za koji centimetar ostao kratak da preseče taj pas, pa je lopta stigla do momka iz Srbobrana, koji je sam istrčao ispred golmana Stevanovića, predriblao ga i u padu poslao loptu u mrežu za slavlje navijača i novu duplu krunu.










Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!
Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!

U Mirijevu, tačnije na uglu ulica Koste Nađa i Rudi Čajeveca, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su se sudarila dva automobila. Nezgoda je izazvala zastoj u saobraćaju, a jedno vozilo je čak udarilo u banderu i zaustavilo se na trotoaru, dok je drugo ostalo na sred raskrsnice.

16.06.2024

23:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija