• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

14.06.2024

15:30

Englezi analizirali "orlove": Sve nade polažu u napad, odbrana bušna!

Starsportphoto©

Fudbal

Englezi analizirali "orlove": Sve nade polažu u napad, odbrana bušna!

Podeli vest

Pretnja od Srbije u napadu je jasna, ali im je defanzivna linija izrazita slabost, analizirali su engleski mediji igru Srbije pred nedeljni okršaj sa njihovom reprezentacijom.

Ugledni britanski medij "Skaj sports" objavio je tekst u kojem je istakao četu Dragana Stojkovića Piksija kao selekciju koja igra na gol više, zato što ne može mnogo da se uzda u odbranu i čuvanje sopstvene mreže.

"Iako je pretnja Srbije u napadu jasna, isto tako je i njihova defanziva slabost, pošto su primili osam golova u tri utakmice na sumornom Svetskom prvenstvu 2022. Samo na dve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo nisu primili gol. Srbija će morati da zapuši te rupe u Nemačkoj, ako prvi put žele da prođu iz grupne faze velikog turnira. Strahinja Pavlović će protiv Engleske krenuti na levoj strani, 23-godišnji centralni bek Salcburga je defanzivac stare škole koji modelira svoju igru po uzoru na bivšeg moćnog Nemanju Vidića", naveli su Englezi.

Foto: Starsportphoto©

Dragan Stojković Piksi - problemi u odbrani

Kao najveću pretnju u napadu istakli su Aleksandra Mitrovića, koji je u izvanrednoj formi, ali u nešto slabijoj konkurenciji Saudijske Arabije i Dušana Vlahovića, za kojeg smatraju da se nalazi u nešto lošijoj seriji utakmica.

"Srbija će polagati nadu u napadača Aleksandra Mitrovića koji će pokušati da produžiti izvanrednu formu u svim takmičenjima, pošto je postigao pet golova na sedam utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Dušan Vlahović ima veliki potencijal posle dve i po sezone u Seriji A sa Juventusom, pošto je postigao 33 gola u 75 mečeva, ali se suočava sa krizom i sada je pred testom na međunarodnoj sceni", analizirali su iz "Skaj sportsa".

Foto: Starsportphoto©

Aleksandar Mitrović ponovo glavni adut

Ostrvljani će snage sa našim "orlovima" odmeriti u nedelju (RTS 1 21.00), a preostala dva rivala iz grupe C, Slovenija i Danska na teren će istrčati tri sata ranije.

Osim velikog broja naših navijača, podršku Srbiji zdušno će pružati i navijači Škotske, pogotovo u susretu sa Englezima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija