• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.07.2024

17:26

Mogli smo više, morali smo više! Peđa Mijatović ima rešenje za "orlove": Smena generacija i tačka!

ATA Images

Fudbal

Mogli smo više, morali smo više! Peđa Mijatović ima rešenje za "orlove": Smena generacija i tačka!

Podeli vest

Nekadašnji reprezentativac Predrag Mijatović izjavio je danas da su fudbaleri Srbije morali da pokažu više od prikazanog na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Fudbalska reprezentacija Srbije je osvojila poslednje, četvrto mesto u grupi C na EP sa dva boda. Srbija je u prvom kolu poražena od Engleske 1:0, a potom je odigrala nerešeno sa Slovenijom (1:1) i Danskom (0:0).

- Mogli smo više, morali smo više. Bilo je reprezentacija koje su fudbalskim kvalitetom ispod nas, a pokazale su da u fudbalu nije najvažniji samo kvalitet, već da mora da ima i drugih faktora. Smatram da je naša reprezentacija otišla manje ambiciozno nego što je to bio slučaj u Kataru, ali smo se vratili sa istim stanjem - rekao je Mijatović za K1 i dodao: 

- Vidim da energija u samoj reprezentaciji među igračima, selektorom i igračima, nije bila na zavidnom nivou. To smo mogli da vidimo iz izjava samih igrača, ali stvari koje smo saznali nakon odlaska iz Nemačke. Ne možemo da budemo zadovoljni i trebalo bi tražiti novu energiju, nova rešenja i razmišljati možda o smeni generacije - dodao je Mijatović.

Foto: EPA

 

On je podsetio da je na turnirskim takmičenjima bitan ambijent.

- Svaki trener pred samu utakmicu zajedno sa svojim štabom razmatra i analizira sve igrače i shodno protivniku bira neki tim. Ranije sam govorio da je na turnirskim takmičenjima jako bitan ambijent i da igrači shvate da su u funkciji tima i da nema mesta egoizmu. Nebitno je ko će dati gol ili biti malo iznad svih. Selektor je imao dileme na koji način da izvede pravi tim, u pojedinim situacijama je imao jasnu ideju sa kim treba da izađe, ali kako se približavala utakmica, imao je nekih dilema. Nije lako u ambijentu u kojem je takmičenje počelo na način koji se ne očekuje - rekao je Mijatović.

Fudbaleri Srbije su na EP zabeležili dva remija i jedan poraz. 

- Naše takmičenje je počelo porazom od Engleske. Na toj utakmici su se videle stvari koje bi trebalo popraviti. Mislili smo da će se to desiti i na drugoj i trećoj utakmici, ali se na kraju nije dogodilo. Krenuli smo od više ka manje. Na kraju se ispostavilo da je utakmica sa Danskom bila čudna. Puno nekih situacija koje nisu svojstvene reprezentaciji kao što je Srbija, puno nezadovoljnih igrača koji su mislili da bi trebalo da igraju. Na kraju se desilo da Srbija nije napravila ništa na EP. Jeste se plasirala na EP, što je uspeh, ali mislim da se sa našim kvalitetom koji poseduje reprezentacija, moglo uraditi mnogo više - kazao je Mijatović, koji je dodao da je potrebno napraviti smenu generacija.

Foto: Starsportphoto

 

- Mnogo je lakše kada se desi debakl, okriviti trenera. To se dešava uvek, jer je mnogo lakše smeniti jednog čoveka nego 25 fudbalera - naveo je Mijatović. 

On je podsetio i da fudbaleri imaju veliku odgovornost.

- Fudbaleri moraju da shvate da oni takođe imaju jako veliku odgovornost i obavezu da ponekad, i pored mišljenja trenera, nametnu svoje mišljenje i ubede ga da ono što misle u tom trenutku nije dovoljno - to se zove karakter. To moraju da naprave igrači koji imaju iskustva. Treneri se ponekad izgube, ali tu su veterani, igrači koji mogu da kažu da bi mogli drugačije da urade. Što se tiče segmenta FSS-a, to je pitanje koje treba razmotriti i pronaći adekvatne ljude - rekao je Mijatović, koji je istakao da će u finalu EP navijati za Španiju.

Fudbaleri Španije će u nedelju u Berlinu od 21 čas u finalu EP igrati protiv Engleske.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovo se ne odbija! Reprezentativac Srbije od Zenita dobija ogromnu platu, bonuse i vilu!
Fudbal

Ovo se ne odbija! Reprezentativac Srbije od Zenita dobija ogromnu platu, bonuse i vilu!

Reprezentativac Srbije Ivan Ilić (23) dobio je od ruskog Zenita ponudu iz kategorije onih koja se ne odbija! Kako prenosi italijanski "Tutomerkato", šampion Rusije platiće Torinu obeštećenje od 25 miliona evra, a mladom defanzivnom vezisti ogromnu platu, bogate bonuse, a čak će mu omogućiti i život u velelepnoj vili, kako bi mu boravak u Sankt Peterburgu bio maksimalno komforan.

06.07.2024

19:18

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52