• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

16.07.2024

22:44

Bordo ostao bez novih vlasnika! Liverpul neće dobiti filijalu u Francuskoj!

EPAIMAGES

Fudbal

Bordo ostao bez novih vlasnika! Liverpul neće dobiti filijalu u Francuskoj!

Podeli vest

"FSG" se povukao iz pregovora za kupovinu novog kluba, na odluku uticalo katastrofalno stanje stadiona i ogroman minus u kasi.

Pokazala je "Siti Grupa" svojim konkurentima koliko je dobro imati više klubova u svom vlasništvu kako bi talentovane igrače postepeno mogao da uvodiš u sistem. Najbolji primer za to je Mančester siti koji svoje mlade fudbalere šalje na kaljenje u manje sredine poput Đirone, Lomela, Jokohame, Njujorka ili Melburna. Po istom principu funkcionišu klubovi pod okriljem "Red Bula" kao što su Lajpcig, Bragantino i Salcburg. 

Dobri rezultati svideli su se ostalim vlasnicima koji su pokušali da "kopiraju" sistem, svež primer je Čelsi pod Todom Bolijem, a sada je iste namere imao i Liverpul. Naime, vlasnici "redsa" - Fenvej sports grupa, želela je da preuzme kontrolu nad francuskom Bordoom, ali prema vestima iz Engleske od tog posla neće biti ništa. 

Naime, "BBC" javlja da je "FSG" odustao od kupovine Bordoa zbog užasnog stanja stadiona. Morali bi novi vlasnici da ulože mnogo sredstava u sređivanje i održavanje stadiona, a na sve to i da otplate dugovanja u koja su upali Žirondinci. 

Bordo je nedavno, makar na kratko, izbačen u treći rang takmičenja zbog užasnog finansijskog stanja. Klub nije dao garancije da ima sredstava za učešće u Ligi 2 za narednu sezonu, ali su Žirondinci najavili žalbu. Sve to uticalo je na odluku "FSG-a" da se povuče iz pregovora što su potvrdili i u zvaničnom saopštenju. 

Foto: EPAIMAGES

 

„Fenvej Sports Grupa je obavestila Bordo i njegovog akcionara o nameri da ne nastavlja razgovore pokrenute poslednjih nedelja u cilju kupovine kluba. Ova odluka se posebno objašnjava značajnim troškovima stadiona u godinama koje dolaze, ali i opštim ekonomskim kontekstom francuskog fudbala. Iako smo razočarani što nismo pronašli održiv ishod, želimo klubu i njegovim navijačima sve dobro u budućnost“, navodi se u saopštenju FSG-a. 

Bordo slovi za jednog od velikana francuskog fudbala, ali kao i mnogi drugi - poslednjih godina ne uspevaju da pronađu pravi način rada. Sve je rezultiralo nedavnim ispadanjem iz Lige 1, a situacija se nije popravila, naprotiv... 

Inače, vlasnik "FSG-a" je američki biznismen Džon Henri poznat po svom većinskom udelu u bejzbol franšizu - Boston Red Soks. Fenvej sports grupa u svom vlasništvu ima i klub iz NHL-a Pitsburg Pingvinese, a jedan od investitora je i slavni košarkaš Lebron Džejms. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija