• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

18.07.2024

15:01

Ko će umesto Tadića biti kapiten reprezentacije Srbije? (ANKETA)

shutterstock/Informer

Fudbal

Ko će umesto Tadića biti kapiten reprezentacije Srbije? (ANKETA)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije ostala je bez kapitena, pošto se Dušan Tadić povukao iz državnog tima, a pitanje je ko će ga naslediti.

Ono što je Informer prvi najavio, danas se i obistinilo - Dušan Tadić više ne želi da bude član naše reprezentacije. Naravno, kurtoazno je obrazložio svoju odluku, iako je javna tajna da je rekao da neće igrati ukoliko Dragan Stojković Piksi ostane selektor. Strateg Srbije dobio je punu podršku, a to je značilo odlazak ključnog igrača.

Foto: Starsportphoto

 

 

Možda bi sve drugačije bilo da je komunikacija između selektora i kapitena bila bolja i da krilni napadač sa treće strane nije saznao da će biti epizodista. Ne služi selektoru na čast ni što je predvodniku tima sat vremena pre utakmice sa Engleskom na Evropskom prvenstvu saopštio da on neće biti starter. Šta je bilo bilo je, pitanje je šta dalje. Neko od onih koji su i dalje aktivni moraće da preuzme kapitensku traku.

Zdrav razum rekao bi da će to biti Aleksandar Mitrović. Prvi strelac reprezentacije uvek j nosio traku kada Tadić ne bi bio na terenu. Većinu vremena njih dvojica provodili su zajedno u igri, ali u poslednje vreme, to se sve ređe dešavalo. Kada bi jedan izlazio, drugi bi ulazio. Postoji naravno šansa da to bud Mitrović, ali i on je jedan od onih koji je negodovao zbog ostanka Piksija. Realno je da će napadač na narednom okupljanju da čuje da više nije starter, već rezerva i da će morati da prihvati klupu. Ako ne bude želeo, ne bi nas iznenadio još jedan odlazak iz reprezentacije. 

Foto: AP/Photo

 

Gledajući po stažu, mogao bi to da bude i Nemanja Gudelj. Uz to, reč je o igraču kojem selektor jako veruje. Vezista Sevilje doživeo je tešku povredu kolena krajem aprila, a nije bilo dileme da će ići na EURO. Tvrdio je da je spreman, mada je od 270 minuta, na terenu proveo samo 90, dok je ostalo vreme bio na klupi. Piksi voli takve igrače, zahvalne, vredne, koji rade i ne dižu buku ukoliko im nešto nije po volji.

Foto: Starsportphoto

Tadić i Milinković Savić

 

Pre ovog Evropskog prvenstva, da ste pitali navijače da vam nabroje miljenike u dresu "orlova", uvek bi se u vrhu našao Sergej Milinković Savić. Dovođen je u vezu sa sa fudbalskom elitom, alije odlaskom u Arabiju malo bacio senku na karijeru koja nikada nije bila blistava onoliko koliko se očekivalo. To se odrazilo i na status u reprezentaciji i nije više bio nezamenjiv. Nezadovoljan minutažom, ali i time što je njegov rođeni brat Vanja sklonjen sa gola, i on se svrstao u grupu igrača nezadovoljnih selektorom. Možda će Piksi, da ga odobrovolji posegnuti za kapitenskom traku i staviti je Sergeju na ruku. 

Foto: EPAIMAGES

 

Onaj koji se po stžu razlikuje od svih nabrojanih, ali po statusu je ispred njih je napadač Dušan Vlahović. Ima 24 godine i za državni tim odigrao je 30 utakmica. Dao je 13 golova, s tim da mu i dalje fali onaj jedan sa kojim će se klinci na igralištu identifikovati. Svi su bili protiv uslovno rešeno malih reprezentacija. Međutim, viđen je kao prvi napadač. Najveća je zvezda u timu, pošto nastupa za Juventus, a konstantno je na radaru klubova poput Reala, Bajerna, Čelsija i mnogih drugih. Mnogo se od njega očekuje u budućnosti i traka bi bila podsticaj da shvati da mora da zapne još više. koliko želi da ga istorija pamti, a deca biraju baš njegov dres kad bodre Srbiju, moraće da zaludi sve oko sebe. 

 

Anketa

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?
Live TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?

Poslednja informacija koju imamo da je Hajziri Artan ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici. Zvaničnici su se oglasili sa izjavom da je ovo teroristički akt. Potraga za osumnjičenim i dalje traje. Prema nepotrvđenim informacijama, jedan od njegovih jataka je uhapšen. Na ovu temu, ali i o pokušaju atentata na Donalda Trampa, u "Info danu" govorili su Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, politikolog Vladimir Kljajić i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

18.07.2024

16:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija