• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

20.07.2024

23:49

Verovali ili ne - Mbape nije najplaćeniji fudbaler u Španiji!

Tanjug/AP

Fudbal

Verovali ili ne - Mbape nije najplaćeniji fudbaler u Španiji!

Podeli vest

Iako je Francuz potpisao astronomski ugovor sa "blankosima", on se nalazi tek na trećem mestu po zaradi na godišnjem nivou.

Mesecima se čekalo ozvaničenje posla i dolazak Kilijana Mbapea u Real Madrid. Nakon sage koja je trajala više od godinu dana Francuz je zvanično promovisan na "Santijago Bernabeu" stadionu. On je stavio paraf na petogodišnji ugovor sa "blankosima" i u španskoj prestonici imaće, očekivalno, ogromnu platu. 

Budući da Real nije morao da plati obeštećenje Pariz Sen Žermenu, Mbape je skupo naplatio i svoj besplatan potpis za "blankose". Navodno, na račun je stiglo 100.000.000 evra, dok će godišnja plata u narednih pet sezona iznositi bruto 31.200.000 evra, prenosi portal "90min". Istina, daleko više novca Francuz je zarađivao u PSŽ-u, ali samo zbog činjenice da je sa upravom kluba mogao kako je hteo. 

Tokom prethodne dve godine Mbape ja na "Parku Prinčeva" zaradio skoro 200.000.000 evra budući da je imao prava na novac od reklama, prodatih dresova, ulaznica... Svega. U Realu takav luksuz neće imati, ali budući na zarađeno do sada i nije mu potrebno. 

Foto: tanjug/ap

 

Kada je postala poznata godišnja plata Kilijana Mbapea usledio je - šok, pre svega zbog činjenice da Francuz nije najplaćeniji igrač u Primeri. Istina, u Realu jeste, ali su mnogi očekivali da mu ni u Španiji neće biti ravnog. No, situacija je drastično drugačija budući da najviše novca troši Barselona. 
Katalonci na svom platnom spisku imaju dva najskuplja fudbalera u  Španiji - Roberta Levandovskog i Frenki de Jonga. Poljak na godišnjem nivou zarađuje oko 33.500.000 evra bruto, dok je Holanđanin najplaćeniji sa platom od 37.500.000 evropskih novčanica. 

Četvrti najplaćeniji igrač u Španiji je Vinisijus Žunior koji zarađuje 28.800.000 evra bruto, isto toliko za godinu dana među stativama Atletiko Madrida dobije i Jan Oblak. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kupaće se u milionima! Mbapeova plata nije ništa specijalno, ali će da kaplje na račun kao ludo!
Fudbal

Kupaće se u milionima! Mbapeova plata nije ništa specijalno, ali će da kaplje na račun kao ludo!

Kako piše renomirana španska "Marka", Kilijan Mbape (25) stigao je bez obeštećenja iz Pariz Sen Žermena u Real Madrid i zbog toga je dobio veliki bonus od oko 115 miliona evra koji će biti isplaćen do 2029. godine, odnosno do kraja isteka ugovora, ali to je samo delić skupocene slagalice! Inače sjajni Francuz će po sezoni ćezarađivati čisto "samo" 15 miliona evra i neće biti najplaćeniji igrač tima, jer nisu želeli u "kraljevskom" klubu da poremete odnose u svlačionici, ali će mu se dolazak bez sumnje i te kako isplatiti!

17.07.2024

11:04

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija