• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

24.07.2024

15:34

Bandović pred Ajaks: Verujem u čuda! Ko je spreman za ovaj meč, spreman je za budućnost!

Starsportphoto

Fudbal

Bandović pred Ajaks: Verujem u čuda! Ko je spreman za ovaj meč, spreman je za budućnost!

Podeli vest

Unapredili smo se u svim segmentima igre, atmosfera je odlična i to nam daje pravo da se nadamo i verujemo. Ovo će biti teška utakmica, jer Ajaks taktički i fizički zna šta treba da radi na terenu. Mi moramo da budemo spremni, jer ko pokaže da je spreman za ovaj meč, spreman je za budućnost, poručio je Božidar Bandović (54), trener Vojvodine.

Kormilar "stare dame" i kapiten Njegoš Petrović izneli su očekivanja i ambicije pred prvi meč sa holandskim velikanom, u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Lale" danas kreću put Amsterdama, gde će u četvrtak (20.30, Arena 1 premijum) gostovati na "Johan Krojf areni"

- Vratio bih se sedam meseci unazad. Intenzitetom, radom i verom u ove momke, došli smo do tog trenutka da igramo u Evropi i to protiv jedne velike ekipe kakva je Ajaks, koji je kvalitetan kako timski, tako i pojedinačno. Za mnoge je to čudo, ali na terenu je 11 na 11 i mi moramo da odigramo perfektno. Da budemo fokusirani od prve do poslednje sekunde. Naš ritam neće biti isti, brzina i intenzitet moraju da budu na visokom nivou. Unapredili smo se u svim segmentima igre, atmosfera je odlična i to nam daje pravo da se nadamo i verujemo. Ovo će biti teška utakmica, jer Ajaks taktički i fizički zna šta treba da radi na terenu. Ovo je samo jedno više iskustvo i izazov i da vidimo gde treba da napredujemo. Verujem da smo posle ovog prelaznog roka još bolji - poručio je Bandović.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Vojvodine

Nekadašnji strateg grčkog AEL-a naglasio je da će izvršiti određene promene u sastavu, jer u Evropi nema pravila o bonus igračima kao u Superligi. 

- Ideja je bila da imamo po dvojicu igrača na svakoj poziciji. Sigurno da će biti promena, jer igramo na svaka tri-četiri dana. Momci koji su sa nama od januara spremni su da igraju u visokom ritmu. Najvažnija je ova utakmica, ali kao trener razmišljamo i o sledećoj - dodao je Bandović.

Iako će holandski klub u četvrtak odigrati prvu zvaničnu utakmicu ove sezone, iskusni stručnjak veruje da se to neće osetiti.

- Kada analizirate Ajaks, ne vidite da nisu igrali takmičarske utakmice. Igraju brzo, traže prazan prostor, trče između linija, menjaju strane i po tom mehanizmima vi ne možete ni da pomislite da nisu odigrali nijedan prvenstveni meč ove sezone. Mi moramo da budemo spremni, jer ko pokaže da je spreman za ovaj duel, spreman je za budućnost - objasnio je strateg "lala".

Crnogorski strateg  poručio je da će njegovi izabranici biti spremni da odgovore na napade iz kontri, kao i da igraju presing, kada im se ukaže prilika. 

Mnogo toga zavisi od toka utakmice. Mi želimo posed, ali možda neće biti u istom procentu. Moramo probati da zadržimo loptu i da napravimo šanse. Ne možemo mi za dan da promenimo način igre. Ali, s druge strane je jak rival koji nam neke stvari neće dozvoliti. Hoću da budemo hrabri i da pokažemo šta umemo. U nekim situacijama bićemo u niskom bloku, ali ćemo onda morati da budemo opasni u kontrama. Spremni smo i da se nisko branimo kada budemo morali, ali i da igramo presing kada nam se ukaže prilika - podvukao je Bandović.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Vojvodine

Kapiten Vojvodine, Njegoš Petrović, smatra da je trijumf nad Tekstilcem u okviru 1. kola domaćeg prvenstva bio ključan u podizanju samopouzdanja ekipe. 

- Kao ekipa smo odigrali odlično, a jako je bitno početi sezonu pobedom. Mnogo nam znači za podizanje samopouzdanja, jer bi sigurno bilo drugačije da smo kojim slučajem kiksnuli - istakao je Petrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!
Live TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!

Novi napadi stižu iz Sarajeva kako bi se Srbija uvukla u sukob. Na portalu "Slobodna Bosna" ponovo je izašao tekst koji govori negativno o predsedniku Vučiću. Ovo je samo nastavak hajke koju vodi ovaj medij protiv predsednika Srbije. Sve je krenulo od maja ove godine, kada je doneta deklaracija o Svesrpskom saboru. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost, Stefan Krkobabić, narodni poslanik i pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin.

24.07.2024

15:46

Hronika

Pokušaj ubistva u Somboru! Uhapšen osumnjičeni
Istraga u toku

Pokušaj ubistva u Somboru! Uhapšen osumnjičeni

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su A. T. (31) iz Novog Sada zbog sumnje da je sa još dve osobe za kojima se traga, izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

24.07.2024

16:09

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Eksplodiraće planeta! Ovaj potez Pekinga najavljuje invaziju?! Zapadni avioni stigli u Kinu, svima je jasno za šta se spremaju!
KRITIČNO

Eksplodiraće planeta! Ovaj potez Pekinga najavljuje invaziju?! Zapadni avioni stigli u Kinu, svima je jasno za šta se spremaju!

Ujedinjeni Arapski Emirati i Narodna Republika Kina započeli su drugu zajedničku vojno vazduhoplovnu vežbu pod nazivom “Falcon Shield” (Sokolov štit). Najveći strah Zapada povodom ovog događaje je zapravo mogućnost da Kina ispita performanse zapadnih aviona, radara i raketnih sistema, potencijalno kroz različitu obuku u vazdušnoj borbi sa velike daljine, ali i izbliza.

24.07.2024

17:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija