• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

21.07.2024

07:00

Zvezdin tim u Superligi - elitni butik sa raznovrsnom ponudom

Starsportphoto/crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda

Zvezdin tim u Superligi - elitni butik sa raznovrsnom ponudom

Podeli vest

Tim Crvene zvezde nagovestio je da će u domaćim okvirima teško imati pravu konkurenciju.

Od onih koji su godinama tu i odlično poznaju ligu, preko mladih igrača koji imaju status bonusa, pa do novajlija tek pristiglih na "Marakanu", svi imaju čime da se pohvale i opravdaju zbog čega nose dres srpskog šampiona.

Lepo je bilo sinoć navijačima Crvene zvezde. Čekali su da vide svoje ljubimce na delu u prvoj ovosezonskoj zvaničnoj utakmici i imali su šta i da vide. Sa četiri gola, crveno-beli su poželeli dobrodošlicu pridošlici u elitu, Jedinstvu sa Uba. Još lepše od puke statistike i pobede, koja je svakako važna, je raznovrstan asortiman u šampionskom timu. Recimo to ovako: kada bi timovi u Superligi bili butici, Zvezdin bi bio onaj sa luksuznom garderobom, gde može da se nađe sve od sportske opreme do večernjih haljina.  

Foto: Starsportphoto©

 

 

Odličan utisak ostavili su stariji igrači, koji sezonama plešu po superligaškim terenima, poput Aleksandra Kataija. Sjajnim golom sa 16 metara podsetio je kapiten zbog čega je miljenik navijača, iako možda neće uvek imati snage za 90 minuta. Prestavnik stare garde sada je i Šerif Ndijaje. Prošla sezona bila mu je turbulentna, ali sada je rešio da vrati Milojeviću za ukazano poverenje. Dobro upućeni kažu da kada se u klubu pričalo o tome koga bi mogli da prodaju, trener je stavio veto na Šerifa. Voli takav tip igrača. Ono što on radi, olakšava i drugima da uđu u šansu i rekao je ne želi da ga pusti, makar ne davao golove. Opravdao je Senegalac svoju primarnu ulogu i sa dva pogotka zahvalio Milojeviću na blanko čeku. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Jednako dobre bile su i novajlije. Od početka meča na terenu su bili Marko Ilić, Luka Ilić, Nemanja Stojić, Dalsio i Puma Rodrigez. Treba imati u vidu da su pripreme tek završene, da igrači još nisu u punoj formi i da će za mesec dana ovaj tim izgledati mnogo bolje. Međutim, ni sada to nije bilo loše. Delovali su kao da duže igraju zajedno i da se razumeju, a ne da su pre nekoliko dana stigli na "Marakanu". Najlepši debi svakako je imao Bruno Duarte, koji je za 52 sekunde od ulaska u igru dao gol. 

Poslednja, ali ne i najmanje važna kategorija igrača, su oni koji imaju status bonusa. To su svi fudbaleri rođeni posle 1. januara 2002. godine. Pravila takmičenja nalažu da ih u timu bude najmanje dvojica, a crveno-beli su utakmicu završili sa petoricom u timu. Počeli su desni bek Ognjen Mimović i štoper Naser Điga. Tokom meča ušli su napadač vezisti Jovan Šljivić i Jegor Prucev i krilni igrač Lazar Jovanović. Od svakog od njih mnogo se očekuje ove sezone, a to što ih je Milojević sve pustio ga igraju, iako nije morao, pokazatelj je da im veruje. Ujedno, bilo je prostora da im omogući da pokažu šta znaju i bilduje im samopouzdanje pred navijačima na "Marakani". 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Nisu imali sreće Ubljani što su baš na Zvezdu naleteli na startu sezone. Bila je ovo pokazna vežba kako Milojević planira da prođe kroz domaće prvenstvo. Iskusnog stručnjaka nerviralo je što je okarakterisan kao defanzivni trener. U drugom mandatu u Zvezdi stavio je svima do znanja da se to promenilo i da mu više ne pada na pamet da se zatvara kad vodi. Trebalo bi to da bude poziv na oprez za sve one koji se budu suprostavljali srpskom šampionu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija