• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

16.08.2024

00:21

Nestvarna serija od 34 penala u Amsterdamu! Srbi ispali tragičari

EPA Images

Fudbal

Nestvarna serija od 34 penala u Amsterdamu! Srbi ispali tragičari

Podeli vest

Fudbaleri Ajaksa uspeli su da eliminišu Panatinaikos u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su u revanšu posle izvođenja jedanaesteraca slavili sa 13:12.

Regularni deo meča završen je u korist Atinjana, koji su golom Tetea u 89. minutu anulirali poraz od 1:0 na svom terenu prošle nedelje.

Usledili su produžeci na "Johan Krojf areni", koji su završeni bez pogodaka, pa je bilo jasno da će odlučivati penali. A, onda, nešto što dugo nije viđeno, izvedena su čak 34 udarca sa bele tačke.

Ređali su se golovi, ali i promašaji na obe strane. Među tragičarima u taboru grčkog velikana i dvojica srpskih reprezentativaca - Nemanja Maksimović i Filip Mladenović, koji nisu bili precizni, dok je Filip Đuričić zamenjen u 68. minutu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AFC Ajax (@afcajax)

Na kraju, presudila je odbrana golmana Pasvera, koji je skinuo šut Toniju Vileni, a odmah zatim siguran izvođač bio je Anton Gaei, koji je doneo veliku radost "kopljanicima" i njihovim navijačima.

Ova serija najduža je u istoriji UEFA takmičenja, kako klupskih, tako i reprezentativnih. Do ovog četvrtka rekorderi su bili mladi reprezentativci Holandije i Engleske koji su 2007. izveli 32 penala, pre nego što su "lale" slavile sa 13:12.

Foto: EPA Images

Mladenović i Maksimović nisu bili precizni sa bele tačke

Inače, nakon ovog trijumfa Ajaks je obezbedio plej-of Lige Evrope, pa ga sada čeka dvomeč sa poljskom Jagjelonijom, dok će PAO u plej-ofu za Ligu konferencija imati težak posao protiv francuskog Lansa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija