• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

23.08.2024

13:04

Evropski, a srpski Borac! Banjalučani glavna senzacija, ostaje samo jedno pitanje!

EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Fudbal

Evropski, a srpski Borac! Banjalučani glavna senzacija, ostaje samo jedno pitanje!

Podeli vest

Fudbaleri Borca iz Banja Luke odigrali su nerešeno sa Ferencvarošom rezultatom 0:0 na gostujućem terenu u meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

Revanš meč se igra u Banja Luci, tako da će tim iz Republike Srpske imati veliku priliku da izbore plasman u grupnu fazu  ovog takmičenja pred domaćim navijačima, ukoliko to ne uspeju, igraće Ligu Konferncija, tako da je jesen u Evropi zagrantovana.

Borac je pokazao hrabrost kroz mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona gde su namučili grčki PAOK, ali ipak nisu prošli dalje. Zatim su u dvomeču kvalifikacija za Ligu Evrope bili bolji od Klaskvika sa Farskih Ostrva. Nakon sjajne partije u Mađarskoj, sigurno će puni samopouzdanja istrčati na "Gradski stadion" u četvrtak 29. avgusta. 

Strateg banjalučkog tima Mladen Žižović je istakao  da je zadovoljan igrom svojih igrača, ali da je svestan da će mađarska ekipa biti favorit i u sledećem meču, međutim po njegivima rečima njegovi puleni će se postaviti hrabro.

- Rekao sam i ranije da će ovaj Borac na evropskoj sceni biti tvrd orah svakome. Imali smo priliku u posljednjem minutu, situacija tri na jedan, ali se Karolina našao na poziciji koju inače ne igra. Možemo da budemo zadovoljni sa svime što smo pokazali u ovom sjajnom ambijentu, hteli smo pozitivan rezultat, da dvomeč bude živ i da se u Banja Luci odlučuje o pobedniku. Znamo da je i pored ovoga Ferencvaroš favorit, mi mu tu ulogu i dalje prepuštamo. Postavićemo se opet hrabro, borićemo se i uz naše navijače koji su večeras pokazali sjajno izdanje pokušati da napravimo neverovatan i nesrazmeran uspjeh u odnosu na Ferencvaroš. Zbog toga je ovaj sport tako zanimljiv, ima posebnu draž i svi ga volimo - rekao je Žižović na konferenciji za novinare.

Kapiten tima Srđan Grahovac jasno je dao do znanja da su on i saigrači svesni šta su postigli do sada.

- Postigli smo cilj koji je bio da se o odlučujući duel za učesnika Lige Evrope igra u  Banja Luci odnosno da ovde ostvarimo pozitivan rezultat. Izašli smo sa gardom, koji smo pokazali u svim evropskim mečevima. Mi smo Borac, predstavljamo svoj klub i grad, i to nam je donelo ovako dobru igru i mislim da ima prostora da budemo još kvalitetniji  - naveo je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Svečanost povodom prijema 183 podoficira u profesionalnu vojnu službu
Politika

Svečanost povodom prijema 183 podoficira u profesionalnu vojnu službu

Ministar odbrane Bratislav Gašić prisustvovao je danas, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, svečanosti povodom prijema u profesionalnu vojnu službu polaznika 23. klase Osnovnog kursa za podoficire i polaznika prve klase Kursa za podoficire kandidata iz građanstva. Svečanosti je prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović.

23.08.2024

14:10

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija