• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

24.08.2024

22:57

Serija A: Parma uništila Pavlovićev debi, Udineze šokirao Lacio, Inter rutinski do trijumfa! (VIDEO)

profimedia

Fudbal

Serija A: Parma uništila Pavlovićev debi, Udineze šokirao Lacio, Inter rutinski do trijumfa! (VIDEO)

Podeli vest

Kakvo veče u italijanskoj Seriji A! Parma je u drugom kolu tamošnjeg šampionata šokirala Milan rezultatom 2:1, Udineze je uprkos igraču manje savladao Lacio sa 2:1, Inter je rutinski trijumfovao nad ekipom Lećea sa 2:0, dok je Monca poražena od Đenove rezultatom 1:0.

Parma je priredila neprijatno iznenađenje na debiju srpskog fudbalera Strahinje Pavlovića u dresu Milana, savladavši "rosonere" sa 2:1. Od samog početka bilo je jasno da domaća ekipa neće biti lak plen, uprkos tome što su izabranici Paula Foneske ulogu favorita dobili zahvaljujući impresivnim mečevima tokom pripremnog perioda (trijumf nad Real Madridom, Mančester Sitijem i Barselonom). Pavlović je dobio poverenje iskusnog Portugalca i igrao od samog starta meča, dok je naš reprezentativac Luka Jović svoju priliku dobio tek u 87. minutu meča. 

Odbrana kluba iz Milana kapitulirala je već u drugom minutu igre, kada se rumunski fudbaler Denis Man "osamio" kod desne stative i preciznim udarcem sa nekoliko metara doveo Parmu u vođstvo.

Prvo poluvreme proteklo je bez značajnijih prilika za izjednačenje, ali su "rosoneri" nakon pauze krenuli nešto intenzivnije. Reijnders je u 47. minutu zatresao prečku, dok je i Pulišić imao jednu dobru priliku, ali nije bio precizan. Domaći su u 60. minutu postigli gol preko Bonija, ali je on poništen zbog ofsajda nakon VAR provere.

Milanova inicijativa konačno je donela rezultat u 66. minutu, kada je Kristijan Pulišić pametno iskoristio asistenciju Rafaela Lea i izjednačio rezultat (1:1). Ipak, radost "roso-nera" nije dugo potrajala, jer je Mateo Kanćelijeri u 77. minutu postigao pogodak i tako definitivno stavio tačku na trijumf svoje ekipe.

U drugoj utakmici, fudbaleri Udinezea savladali su Lacio na svom terenu rezultatom 2:1. Domaći su brzo poveli golom italijanskog napadača Lorenca Luke, a Francuz Florijan Toven je u 49. minutu duplirao prednost i pokopao nade protivničke ekipe u preokret.

Iako je Lacio od 68. minuta igre imao igrača više nakon isključenja Kamare iz protivničkog tabora, nije uspeo pametno da iskoristi brojčanu prednost. Gol utehe za goste upisao je danski napadač Gustav Isaksen u petom minutu nadoknade, ali je to bilo nedovoljno za povratak.

Fudbaleri Intera rutinski su savladali ekipu Lećea rezultatom 2:0. Defanzivac Mateo Darmijan je načeo rivala već u petom minutu, da bi konačan rezultat postavio turski vezista Hakan Čalhanoglu sa bele tačke u 69. minutu susreta.

Ekipa Đenove trijumfovala je nad Moncom minimalnim rezultatom 1:0, a gol za pobednički tim upisao je italijanski napadač Andrea Pinamonti. Sabeli je uputio sjajan centaršut ka Andrei, koji je bio precizan i odlučno poslao loptu u desni gornji ugao gola, gde je golman protivničke ekipe bio nemoćan.

Пласман обезедио Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)
Live TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)

Dve godine nakon što je Jovan Cvetić uhapšen na granici Grčke po poternici Hrvatske za ratni zločin koji nije počinio, on je izručen Srbiji, a Informer je došao do ekskluzivnog video snimka koji je napravljen odmah nakon puštanja iz zatvora. Povodom ovog dešavanja gosti Informerovog "Info dana" bili su Dragan Vasiljković iz Fondacije "Kapetan Dragan", kao i Jovanove supruga i ćerka Svetlana i Valentina.

24.08.2024

17:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija