• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.08.2024

12:25

Englezi oduševljeni Srbinom: Ugrabili smo pravi dragulj!

profimedia

Fudbal

Englezi oduševljeni Srbinom: Ugrabili smo pravi dragulj!

Podeli vest

Mladi fudbaler Kosta Nedeljković (18) iznenadio je i oduševio je sve na Ostrvu.

Momak koji je ponikao i afirmisao se u Crvenoj zvezdi došao je tiho i bez velike pompe u Aston Vilu, plaćen je 7,6 miliona evra i označen kao zalog za budućnost, ali je već na startu debitantske sezone pokazao je da može da bude ozbiljan adut menadžera Unaija Emerija.

Talentovani desni bek dobio je prvo šansu na startu Premijer lige u gostima protiv Vest Hema (2:1), kada je na teren ušao u 82. minutu i vrlo brzo pobrao pohvale i simpatije navijača.

Ipak, malo ko je očekivao da će juče, protiv favorizovanog Arsenala na "Vila parku", rođeni Smederevac dobiti šansu već u 16. minutu. Doduše, na to je uticala i rana povreda Metija Keša, ali svakako je utisak isti - Nedeljković je pokazao ogroman potencijal, a pre svega, da nema straha da se suprostavi poznatim asovima i mnogo iskusnijim protivnicima.

Britanski mediji su pozitivno ocenili njegovu partiju, jer je potpuno neutralisao Gabrijela Martinelija i naterao menadžera "tobdžija" Mikela Artetu da ga zameni već u 65. minutu, kada je na teren ušao Leandro Trosar. Belgijanac je već posle dva minuta zatresao mrežu, ali posle akcije sa potpuno druge strane terena.

Foto: Tanjug/AP Photo

Kosta Nedeljković na meču protiv Arsenala

- Imamo na raspolaganju dva klasična desna beka, Keša i Kostu, kojima su to primarne pozicije i zato nema razloga da Konsu pomeram sa mesta štopera, kao što je to prošle sezone bio slučaj. On je centralni defanzivac, a momci koji igraju na boku su apsolutno zaslužili šansu. To je prosto deo taktike, želim da svako igra tamo gde može najviše da pruži - objasnio je Emeri.

S druge strane, društvene mreže su pune komentara na račun Nedeljkovića, koji je očigledno oduševio simpatizere Aston Vile.

"Kosta će samo rasti kako sezona bude odmicala. Brz je, snažan, samouveren... On ima samo 18 godina, ugrabili smo pravi dragulj", napisao je jedan navijač.

"Dobar početak sezone za Nedeljkovića. Sjajno se nosio sa igračima Arsenala. Nameće se kao pravo rešenje, ukoliko je povreda Keša ozbiljnija", dodao je drugi fan Vile.

"Svetla budućnost je ispred ovog momka. Sada je praktično sigurno da će početi utakmicu protiv Lestera, potom ide reprezentativna pauza, pa ćemo videti da li će uspeti da istisne Keša iz prve postave", poručili su sa Ostrva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije!
Live TV

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije!

Suđenje Urošu Blažiću održano je tri puta uzastopno u Beogradu. On je pokušao da se opravda i da umanji odgovornost. Po prvi put imao je prilike da se soči sa porodicama ljudi koje je ubio. Uroš Blažić izneo je svoju odbranu i rekao da je razlog za njegovo ponašanje bilo to što je uzimao previše testosterona. Na ovu temu u "Info jutru govorio je vlasnik teretane Ahilej, Aleksandar Đorđević i fitnes terner Ivan Đorđević. Uživo u program javio se i advokat koji zastupa porodice Stefana Stefanovića.

25.08.2024

13:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Svet na nogama! UN pozvale na dijalog Libana i Izraela!
Planeta

Svet na nogama! UN pozvale na dijalog Libana i Izraela!

Kancelarija specijalnog koordinatora UN za Liban (UNSCOL) i Privremene snage UN u Libanu (UNIFIL) ocenile su današnja dešavanja na libansko-izraelskoj granici kao zabrinjavajuća i pozvali sve strane da obustave vatru i uzdrže se od dalje eskalacije.

25.08.2024

12:50

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija