• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

27.08.2024

12:31

Petrović neće preživeti "čistku"! Srbin i još 13 fudbalera su otpisani na "Stamford Bridžu"! (FOTO)

Reuters

Fudbal

Petrović neće preživeti "čistku"! Srbin i još 13 fudbalera su otpisani na "Stamford Bridžu"! (FOTO)

Podeli vest

Engleski fudbalski gigant Čelsi započeo je novu sezonu sa promenljivim uspehom – porazom od Mančester sitija 2:0, ali i impresivnom pobedom nad Vulverhemptonom sa 6:2.

Iza ovih rezultata stoji trener Enco Mareska, koji je ekipu postavio sa ciljem da igra brz i agresivan fudbal. Ipak, pred Mareskom je veliki izazov, jer trenutno pod ugovorima ima čak 50 igrača, što je previše za optimalno vođenje tima.

U želji da postavi jasan kurs za budućnost, Mareska je procenio da mu ne treba čak 14 fudbalera iz trenutnog sastava, koji su se našli na listi za odlazak.

Ovaj "bombaški odred," kako ga nazivaju engleski mediji, sastoji se od poznatih imena kao što su Romelu Lukaku, Kepa Arisabalaga, Ben Čilvel, Rahim Sterling, Trevo Čaloba, Kerni Lukvumeka, David Datro Fofana, Armando Broha, Anhelo Gabrijel, Dejvid Vašington, Aleks Matos, Harvi Vale, Lukas Bergstrom i srpski golman Đorđe Petrović.

Jedan od najzvučnijih odlazaka mogao bi biti Romelu Lukaku, čiji je transfer u Napoli vrlo blizu realizacije, što bi Čelsiju donelo 35 miliona evra.

Golman Kepa, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Real Madridu, verovatno će ponovo biti privremeno ustupljen, ali ovog puta manje atraktivnom klubu – Bornmutu.

Veterani Ben Čilvel i Rahim Sterling takođe su na izlaznim vratima, a njihov sledeći angažman mogao bi biti u redovima direktnog konkurenta za Ligu šampiona – Mančester junajteda. Trevo Čaloba, odbrambeni igrač ponikao u Čelsijevoj akademiji, našao se izvan prvog tima, dok je mladi napadač Armando Broha na pragu prelaska u Ipsvič.

Foto: Reuters

Đorđe Petrović

Što se tiče srpskog golmana Đorđa Petrovića, očekuje se da bude pozajmljen francuskom Strazburu, klubu koji je u vlasništvu Čelsijevog gazde Toda Bolija i kompanije Bluko.

Ove promene mogle bi drastično promeniti izgled Čelsijevog tima, dok Mareska pokušava da pronađe idealan balans i vodi klub ka novim uspesima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

Preminuo mladić (24) povređen u nesreći kod Umke
Hronika

Preminuo mladić (24) povređen u nesreći kod Umke

N. U. (24), jedan od teže povređenih u jezivoj saobraćajnoj nesreći kod Umke preminuo je danas u Urgentnom centru. U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na Novom obrenovačkom putu, a u kojoj su učestvovali kamion i autobus koji saobraća na liniji 551, jedna osoba iz autobusa je smrtno stradala na licu mesta, a 18 povređenih putnika je prevezeno u Urgentni centar.

27.08.2024

13:27

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija