• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

02.09.2024

06:40

Na današnji dan: Žigić sprečio bruku Srbije na "Marakani"! (VIDEO)

Starsportphoto©

Fudbal

Na današnji dan: Žigić sprečio bruku Srbije na "Marakani"! (VIDEO)

Podeli vest

"Orlovi" teškom mukom savladali Azerbejdžan na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 2. septembra 2006. godine.

Iako je Srbija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ostvarila katastrofalan rezultat, za utehu svih navijača je činjenice da su "orlovi" nakon više od dve decenije čekanja napokon bili učesnici kontinentalne smotre. Mnogo puta su naši fudbaleri jurili plasman na EURO, ali nikada nisu uspevali da se plasiraju na takmičenje. 

Prve samostalne kvalifikacije odigrane su u borbi za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Srbija je svoj put započela baš na današnji dan - 2. septembra 2006. kada je na sablasno praznoj "Marakani" gostovao Azerbejdžan. Uspeli su "orlovi" pobedom da otvore novo poglavlje u fudbalskoj istoriji - 1:0, ali je nakon svega ostao gorak ukus budući da nisu izborili svoje mesto u Austriji i Švajcarskoj. 

Fudbalski savez Srbije nasledio je kaznu nakon incidenta navijača na meču Srbije i Crne Gore protiv Bosne i Hercegovine godinu dana ranije. Zbog toga, četa Havijera Klementea nije imala podršku navijača, a sve se odrazilo na celokupno izdanje "orlova". Bunker slabašnog Azerbejdžana probuo je tek u 72. minutu Nikola Žigić. 

Istina, Srbija je sjajno otvorila meč, nizala šanse pred golom Azerbejdžana, ali su Stepanov, Stanković, Danko Lazović i Marković bili neprecizni. 

- Nisam mogao da spavam pred ovu utakmicu. To mi se inače ne dešava, spavam pred Juventus, sada nisam mogao. Posle nekoliko prilika na početku pogledao sam u semafor i pomislio 'zar je već 30. mintu?' Ne znam zbog čega, ali osećam veći pritisak kada igram za reprezentaciju, stvarno ne znam zašto, ali je uvek tako. Kada smo dali gol, bilo je lakše, dobro je, pobedili smo - rekao je Stanković nakon meča. 

Srbija je taj meč odigrala u sledećem sastavu: Stojković – Marković, Stepanov, Krstajić, Luković – Duljaj, Stanković, Koroman (od 64. Ilić) – Lazović (od 74. Ergić), Pantelić (od 81. Ljuboja), Žigić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija