• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

02.09.2024

14:45

UEFA odredila sudije za meč Srbija - Španija! "Orlovima" pravdu deli čovek koji je Zvezdu koštao pobede u Glazgovu! (VIDEO)

Reuters

Fudbal

UEFA odredila sudije za meč Srbija - Španija! "Orlovima" pravdu deli čovek koji je Zvezdu koštao pobede u Glazgovu! (VIDEO)

Podeli vest

Srbija 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje moćnu Španiju u prvom meču Lige nacija grupe 4 divizije A, a poznato je i ko će deliti pravdu na ovom spektaklu – to će biti Holanđanin Serdar Gozubujuk.

Gozubujuk, sudija sa bogatim iskustvom u elitnim evropskim takmičenjima, već se dokazao na velikoj sceni. Bio je zadužen za delikatne duele poput okršaja Porta i Arsenala u nokaut fazi Lige šampiona, kao i mečeva između Atletika i Lacija, odnosno Salcburga i Intera.

Na "Rajku Mitiću" će mu pomagati sunarodnici Ervin Zajnstra i Johan Balder, dok će četvrti sudija biti Sander van der Ajk. Meč počinje u četvrtak u 20:45, a očekuje se vatrena atmosfera i borba za svaki pedalj terena!

Foto: Starsportphoto

fudbalska reprezentacija Srbije

Gozubujuk je takođe u prošlosti delio pravdu i reprezentaciji Srbije, kao i večitim rivalima, Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Što se tiče "orlova", Holanđanin je bio glavni sudija meča protiv Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO 2020. godine, koji je naša selekcija dobila rezultatom 3:2.

Ipak, što se tiče Crvene zvezde ona je u prošlosti čak četiri puta imala situaciju da joj je Gozubujuk delio pravdu i nije baš prolazila dobro tada. Šampion Srbije je kada je on vodio meč gubio od Rendžersa 3:0 u osmini finala Lige Evrope 2022. godine, a iste godine on je sudio i u meču protiv Monaka u okviru grupe H koji su "crveno-beli" izgubili sa 4:1.

Jedinu pobedu Zvezda je ostvarila na meču protiv Spartaka iz Trnave u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona 2018. godine, a četvrti poraz kada je sudija bio Holanđanin upisala je protiv Sasuola (3:0) u plej-ofu za Ligu Evrope 2016. godine.

Kada je reč o Partizanu i on je poražen kada je Gozubjuk bio glavni arbitar i to od portugalske Santa Klare 2021. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Svi pogledi su upereni u Beograd, gde će Srbija pokušati da nadmudri jednog od najvećih rivala na evropskoj sceni. Navijači "orlova" s nestrpljenjem iščekuju ovaj dvoboj, verujući u još jednu nezaboravnu noć na "Rajku Mitiću"!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija