• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

04.09.2024

08:29

Uzmite Španiji Svetsko prvenstvo! Žunior bije bitku protiv rasizma

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Fudbal

Uzmite Španiji Svetsko prvenstvo! Žunior bije bitku protiv rasizma

Podeli vest

Fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior opet je podigao prašinu. Brazilac je često na udaru rasista, a kaže da bi Španiji trebalo oduzeti Svetsko prvenstvo, ukoliko se po tom pitanju ništa ne popravi do 2030. godine

Godinama bije bitku protiv rasizma u Španiji. Tokom prošle sezone Vinisijus je često bio na meti rasista, što ga je dovodilo i do suza. Zbog toga su trojica navijača Valensije osuđena su zatvorsku kaznu zbog rasističkih uvreda na račun igrača Real Madrida. Ove sezone takav slučaj još nije zabeležen i nadamo se da neće.

Vinisijus je opet pričao o velikom problemu, a zapaljivom izjavom je možda samo dodatno razbesneo Špance. Ako se ništa ne promeni u narednih šest godina, predlaže oduzimanje Mundijala Španiji, koja je dobila domaćinstvo zajedno sa Marokom i Portugalijom.

- Postoji mnogo prostora za promene do 2030. Nadam se će Španija ostvariti napredak i shvatiti koliko je ozbiljno vređati nekome na osnovu boje kože. Ako se stvari ne promene do tada, mislim da bi trebalo promeniti domaćinstvo Svetskog prvenstva. Ako se igrač ne oseća prijatno i sigurno dok igra fudbal u nekoj zemlji, zato što je žrtva rasizma, onda je to problem za veliku grupu fudbalera - rekao je Vinisijus,  prenosi "Marca".

Foto: tanjug/ap

 

 

Brazilac želi da pomogne Špancima u promenama koje predlaže.

- Želim da uradim sve što je moguće da se stvari promene. Velika većina ljudi u Španiji nisu rasisti. Mala grupa jeste, ali ona urušava ugled zemlje u kojoj je generalno veoma lepo živeti. Volim da igram za Real Madrid, volim Španiju, tamo moja porodica ima najbolje uslove za život. Nadam se da je napredak moguć, neke stvari se već primećuju, ali potrebno je promeniti mnogo toga do 2030. godine kada slučajeva rasizma i govora mržnje više ne bi smelo da bude.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija