• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

07.09.2024

17:09

Navijači besni na selektora! Karsli neće da peva himnu Engleske!

EPAimages

Fudbal

Navijači besni na selektora! Karsli neće da peva himnu Engleske!

Podeli vest

Meč između Republike Irske i Engleske imaće zanimljivu uvertiru.

Poraz od Španije u finalu Evropskog prvenstva označio je kraj ere Gereta Sautgejta na klupi reprezentacije Engleske. Čelnici Saveza još uvek nisu pronašli dugoročno rešenje za novog selektora te će Goridi Albione na večerašnjem meču Lige nacija protiv Republike Irske predvoditi dojučerašnji Sautgejtov asistent - Li Karsli. 

Nekadašnji fudbaler Evertona tokom reprezentativne karijere branio je boje večerašnjeg rivala - Republike Irske, iako je rođen u Birmingemu. Dakle, Karsli će vatreno krštenje imati protiv "svojih", a tim povodom mediji na Ostrvu otvorili su temu vezanu za intoniranje himni. 

Naime, novinare u Engleskoj interesovalo je koju će himnu pevati Li Karsli, a selektor Gordi Albiona odlučio je da ignoriše obe! 

Foto: EPAimages

 

"To je nešto sa čime sam uvek imao problem dok sam igrao za Irsku. Ta pauza između zagrevanja i početka utakmice, zbog izvođenja himni. Ja je niklada nisam pevao. Uvek sam se fokusirao samo na prve svoje poteze na utakmici. Primetio sam da mi u tim momentima misli odlutaju. Kada sam bio selektor mlade reprezentacije takođe sam bio u svojoj zoni tokom izvođenja himni. Razmišljao sam o protivniku i pripremao prve napade. U potpunosti poštujem obe himne, znam koliko znače državama. U potpunosti ih poštujem", rekao je Li Karsli. 

Izazvalo je to, naravno, brojne kritike engleske javnosti, a ostaje da vidimo kako će Li Karslija večeras dočekati na stadionu u Dablinu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Danci se uplašili "orlova"! Srbi su tvrd orah, uvek su imali dobre igrače!
Fudbal

Danci se uplašili "orlova"! Srbi su tvrd orah, uvek su imali dobre igrače!

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 18 časova (18.00, RTS, Arena premijum 1) gostuje selekciji Danske, u okviru drugog kola A divizije Lige nacija. Uoči ovog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su privremeni selektor Skandinavaca Lars Knudsen (47) i defanzivac Janik Vestergor (32), koji smatraju da će meč sa "orlovima" biti pravi izazov za njih!

07.09.2024

17:48

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!
dokazi

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!

Američke vlasti nisu otkrile pokušaje stranih aktera da se direktno mešaju u predstojeće predsedničke izbore, predstavnici Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI), Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost (CISA) i Federalnog obaveštajnog biroa ( FBI) su izjavili.

07.09.2024

17:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija