• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

07.09.2024

16:52

RK Partizan se vraća gde mu je mesto! Trener Ćirković oduševljen

RK Partizan

Ostali sportovi

RK Partizan se vraća gde mu je mesto! Trener Ćirković oduševljen

Podeli vest

Trener rukometaša Partizana otkriva je zadovoljan određenim pripremama, kao i organizacijom koja prati tim van terena, a sve sa ciljem da se Partizan vrati tamo gde mu je mesto.

Crno-beli u novu sezonu ulaze sa deset novih igrača i ambicijama da se u godinama koje dolaze stvori kontinuitet dobrih rezultata, osvajaju trofeji, a da se istovremeno radi na promociji kluba i rukometnog sporta uopšte.

Prvi korak ka tome načinjen je drugog septembra, kada je održana promocija tima, vredna pažnje šire sportske javnosti. Trener Đorđe Ćirković nije bio prisutan zbog zdravstvenih problema, ali u intervjuu za sajt kluba prenosi utiske svojih igrača.

- Stvarno su pomereni standardi u organizacionom smislu. Uprava kluba nam je na taj način dala vetar u leđa ka ostvarenju naših ciljeva. Svi su na trening došli sa fenomenalnim utiscima, ali zanimljivo je da je golman Saed Heidarirad istakao da tako nešto do sada nije doživeo. Reč je o igraču koji je sa Dinamom iz Bukurešta igrao Ligu šampiona i Ligu Evrope i to samo po sebi dosta govori. Klub je napravio događaj na nivou tima koji igra Ligu šampiona i srećni smo što nam je i na taj način ukazano poverenje - kaže Ćirković.

Foto: RK Partizan

 

Tokom leta uprava kluba uspela je da sačuva okosnicu tima. Ugovore su produžili Ivan Mićić, Nemanja Obradović, Mladen Šotić, Veljko Popović, Nemanja Jović, Luka Arsenić i kapiten Nikola Zečević. Na Banjicu su stigli golmani Saed Heidarirad i Nikola Zorić, krila Bojan Madžovski, Marko Vasić i Lazar Anđelković, bekovi Nikola Crnoglavac, Miha Kotar i Radan Kovačević, i pivotmeni Nemanja Ratković i Filip Leovac. Pažljivo su selektirana pojačanja, tako da Partizan u predstojećoj sezoni može da računa na iskusne igrače, koji su osvajali trofeje, ali i one mlađe, talentovane momke, koji tek treba da zablistaju u budućnosti.

- Klub je pokazao veliku ozbiljnost u prelaznom roku i mislim da smo sklopili kompetetivan i odličan tim. Na svim pozicijama imamo bar dva kvalitetna igrača i u tom smislu je trenažni proces tokom ovih šest nedelja bio neuporedivo kvalitetniji u odnosu na isti period prošle godine. Potrebno je vreme da bismo integrisali sve te igrače, ali raspored kaže da nam se sve važne stvari dešavaju već u septembru i u tom smislu niko nas neće pitati da li smo imali dovoljno vremena. Jedan novi igrač kad dođe promeni se psihodinamika grupe, a kamo li njih deset. Već za šest dana moramo da izgledamo jako dobro, jer imamo priliku da osvojimo dva trofeja u dva dana. Ja se ponašam i radim kao da su naši ciljevi već ostvareni. Sa takvom energijom i mirnoćom pristupam radu u Partizanu. Saed je svaku sezonu sa Dinamom završio sa trofejem. Iskustvo takvog čoveka će biti ogromna korist za naš tim. Vasić i Ratković takođe imaju iskustvo osvajanja trofeja. Vodili smo računa o tome i ja stvarno ne brinem. Siguran sam da će stvari leći onako kako treba u jednom trenutku - istakao je Ćirković.

Utakmica Superkupa Srbije između Vojvodine i Partizana odigraće se 12. septembra sa početkom u 20.15, u hali ,"Borik" u Banjaluci. Zanimljivo je da će ovaj susret ujedno biti polufinale Svesrpskog Kupa, pa će pobednik duela između srpskih klubova dan kasnije igrati finale turnira sa boljim iz meča Borac - Sloga. Crno-beli ovaj meč čekaju sa punim respektom prema rivalu i željom da sa prvakom države odigraju još jedan uzbudljiv meč.

Foto: RK Partizan

 

- Pozdravljam odluku da se Superkup igra u Banjaluci, jer se očekuju pune tribine, što samo po sebi garantuje spektakl. Takmičenje predstavlja jedan meč i jednom pobedom se dolazi do trofeja. Za nas je možda i važnije da to osvojimo, jer imamo deset novih igrača i u sasvim drugačijoj atmosferi bismo nastavili rad, ako se trofej uzme. Na taj način se stiče poverenje između stručnog štaba i igrača, dobija se dodatna energija, raste entuzijazam. Očekujem muški, tenzičan, super taktički meč, u kom će biti potrebna puna koncentracija da bi se pobedio tim kakav je Vojvodina. Rekao bih da su, po pojačanjima koja su doveli, i oni za nijansu jači nego prošle sezone, ali ostaću dosledan svom principu da se ne bavim drugim ekipama. Imam opsesiju koja mi daje fokusiranost na moj tim. Zadovoljan sam kako radimo i oseća se sjajna energija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!
dokazi

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!

Američke vlasti nisu otkrile pokušaje stranih aktera da se direktno mešaju u predstojeće predsedničke izbore, predstavnici Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI), Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost (CISA) i Federalnog obaveštajnog biroa ( FBI) su izjavili.

07.09.2024

17:20

Prekipelo! Počinje lov na ukrajinske zvaničnike! Poslednji potez Kijeva kap koja je prelila času, Rusi obećali i nagrade!
TOTALNA ESKALACIJA

Prekipelo! Počinje lov na ukrajinske zvaničnike! Poslednji potez Kijeva kap koja je prelila času, Rusi obećali i nagrade!

Poslanik Državne dume iz Krima i član komiteta za bezbednost Mihail Šeremet izjavio je za RIA Novosti da nudi nagradu od 100 hiljada rubalja za pomoć u hapšenju zvaničnog predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Georgija Tihog, koji je uputio uvredljive komentare i pretnje Rusiji i njenim međunarodnim partnerima. Šeremet je naglasio da je ćelija već spremna.

07.09.2024

13:14

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija