• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.09.2024

06:20

Don Karlo deli životne lekcije: Važno je znati kada pevati... Ne pušim, a kuća mi je puna cigareta!

EPA

Fudbal

Don Karlo deli životne lekcije: Važno je znati kada pevati... Ne pušim, a kuća mi je puna cigareta!

Podeli vest

Trener Real Madrida pričao je o brojnim temama.

Debata ko je najveći fudbalski trener svih vremena nikada neće dobiti epilog budući da razni parametri mogu da oslikavaju nečiju uspešnost. Ipak, postoji jasan krug onih koji imaju pravo da se nazivaju najboljima, a bez dileme, jedan od njih je - Karlo Anćeloti. 

Legendarni Italijan iskoristio je reprezentativnu pauzu i otisnuo se put Meksika gde je održao konferenciju za medije na događaju "Telmek fondacije". Tom prilikom Anćeloti je govorio o brojnim temama, a otkrio je i kako se odlučio za trenerski posao. 

- Nisam razmišljao o tome da bih mogao da budem trener sve do jednog dana kada su me u Milanu pitali da li bih postao pomoćnik nakon karijere. Sada se vidim još dugo u ovom poslu, bez dileme. Nastaviću sve dok postoji vatra koju osećam prema fudbalu - rekao je Karlo Anćeloti. 

Iskusni Italijan ističe da je posao trenera izuzetno stresan, a posebno ističe težinu rada u Real Madridu zbog ogromnog pritiska, ali i velikog broja "zvezda" u ekipi. 

- Svakodnevno se susrećem sa brojnim poteškoćama, ovaj posao donosi ogromnu odgovornost. Mogu da biram kada ćemo da treniramo, ko će da igra, ali na kraju krajeva je međuljudski aspekt najvažniji. Često pitam igrače ko su, oni mi uvek odgovore da su fudbaler, ali nisu. Oni su ljudi koji igraju fudbal. Taj odnos na ličnom nivou je izuzetno važan, tek onda možete izvućii nešto bolje od profesionalca. Nije lako jer svako od njih želi da igra, a vi na utakmicu vodite 15 igrača koji će je samo gledati, ako uspete da izgradite dobar odnos, ovaj posao je za vas - poručio je Italijan, a potom dodao. 

Foto: EPA

 

- Real Madrid ima ogromne zahteve jer je najveći klub na svetu, a ima i najbolje igrače, Morate biti u stanju da njihov kvalitet stavite u službu kluba. Novi momci - Mbape i Endrik, se veoma dobro prilagođavaju timu. Imaćemo sjajnu sezonu u svim takmičenjima, nikada ne odustajemo i borimo se do kraja. 

Mnoge stručnjake oduševljava kako Karlo Anćeloti uvek uspeva da ostane miran pored terena ili, makar, tako njegov izraz lica govori. 

- Bitno je ostati pozitivan, nije tačno da sam uvek miran. Retko se ljutim, ali kada se naljutim onda potpuno poludim. Konj ima dva načina da skoči - udariš ga bičem ili ga zamoliš šargarepom. Ako ga udariš bičem, on može da te baci sa leđa, ako mu daš šagrarepu - pomoći će ti - poručuje slavni Anćeloti. 

Posebno emotivno Karlo Anćeloti doživljava titule koje je u karijeri osvajao sa Real Madridom. Njegovi snimci sa proslava postali su viralni, a objašnjava da uživa u plesu jer ga to opušta. 

- Dobro se zabavljam sa porodicom i prijateljima, volim da plešem i pevam. Važno je izabrati pravi trenutak za pevanje, a pevam samo kada osvajamo titule. Samo jednom sam zapalio cigaretu u životu i to je bilo sa mojim igračima na autobusu. Nikada ne pušim, a nakon toga dobijam kutije cigara na poklon, kuća mi je puna toga - podvukao je legendarni Don Karlo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija