• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.09.2024

20:25

Imamo kadrovske probleme, ali nisam video naš raspad sistema! Stojković sumirao utiske nakon poraza!

Peđa Milosavljević

Fudbal

Imamo kadrovske probleme, ali nisam video naš raspad sistema! Stojković sumirao utiske nakon poraza!

Podeli vest

Nedostajalo je svežine, toga sam se i bojao, do gola je bila izjednačena borba, smatra selektor Srbije.

Reprezentacija Srbije doživela je poraz na "Parkenu" pošto je selekcija Danske slavila sa 2:0 u drugom kolu A divizije Lige nacija. "Orlovi" su napravili korak unazad nakon dobrog izdanja protiv Španije, a selektor Srbije - Dragan Stojković, smatra da je konačan rezultat plod umora i nedostatka svežine u sastavu naše reprezentacije. 

- Znamo da imamo ili da smo imali kadrovske probleme. Znali smo da će na fizičkom planu biti jako teško. Momci su dali sve od sebe. Nimalo nije lako. Smatram da smo prvo poluvreme odigrali u egalu. Bilo je 50-50. Nisam primetio nijednu ozbiljnu šansu njihovu, ni naš raspad sistema. Malo u nevreme je došao prvi gol. Bio sam siguran da će biti egal u prvom, a da u drugom bude drugačije sa izmenama i tako dalje. VAR soba je odlučila opet protiv nas. Šta ćemo, moramo da poštujemo to. U drugom poluvremenu se vidila fizička nadmoć Danaca. Ne treba previše kritikovati. Krenulo smo u ciklus sa velikim bodom. Nemojte zaboraviti da imamo utakmicu kod kuće - rekao je Dragan Stojković Piksi. 

Smatra selektor Srbije da je individualni kvalitet na strani Danske, a da se to videlo i prilikom drugog gola. Jusuf Poulsen je matirao Predraga Rajkovića makazicama sredinom drugog poluvremena. 

- Ako poredimo danas ekipu Danske sa nama, videćete individualni kvalitet koji je na njihovoj strani. Treba biti pošten i priznati. Oni imaju kompletan sastav. Mi smo imali čak trojicu igrača koji su bili pa otišli. Uspeli smo da pariramo prvo poluvreme i jedan fenomenalan go. Nažalost, protiv nas - objasnio je selektor. 

Foto: profimedia

 

Okupljanje u septembru propustio je veliki broj fudbalera - Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković, Mijat Gaćinović... Mnogi igrači nisu bili na raspolaganju selektoru, a javnost smatra da pomenuta grupa momaka u budućnosti ni ne treba da dobija pozive. Ipak, Stojković ističe da je rano komentarisati ko će se naći na narednom spisku reprezentacije. 

- Videćemo... Imamo još mesec dana do narednog okupljanja. Ne živimo u ambicijama da ćemo igrati finale Lige nacija, nama je prioritet da proverimo na koga možemo da računamo. Možda sastav bude izmenjen u ovaj sadašnji, pre toga treba napraviti dobru analizu - podvukao je selektor Srbije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija