• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

10.09.2024

22:48

Liga nacije: Spektakl u Amsterdamu završen bez pobednika, BiH otkinula bod Mađarima

AP PHOTO

Fudbal

Liga nacije: Spektakl u Amsterdamu završen bez pobednika, BiH otkinula bod Mađarima

Podeli vest

Septembarski ciklus u Ligi nacija u okviru A divizije večeras je zatvoren i to remijima. U derbiju večeri Holandija i Nemačka odigrale su nerešeno 2:2, dok je okršaj Mađarske i Bosne i Hercegovine završen 0:0.

Sjajna utakmica viđena je na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu, gde su ekipe vodile veliku borbu, smenjivale se u vođstvu, pa je na kraju podela bodova bila i napravednija. 

Holanđani su otvorili meč kako se samo poželeti može i već u drugom minutu poveli pred svojim navijačima. Kontra "lala" krenula je od golmana Ferbrugena, koji je dugom loptom pronašao Rajana Gravenberha, a ovaj odmah poslao napred ka Tijaniju Rajndersu koji je pobegao kompletnoj odbrani "pancera, a onda sa nekih desetak metara matirao Ter Štegena.

 

Uspeli su Nemci u nastavku da se konsoliduju i uspostave svoju igru, a onda su i u završnici prvog poluvremena stigli do preokreta. Prvo je u 38. minutu Deniz Undav svojim prvencem doneo "pancerima" izjednačenje i to pošto je iskoristio odbitak nakon šuta Florijana Virca. Samo sedam minuta kasnije usledio je novi šok za domaćina. 

 

Foto: AP PHOTO

 

 

Lopta je stigla na levu stranu do Undava, koji je klizeći u poslednjem trenutku uspeo da je pošalje u peterac, a na nju je natrčao Jozua Kimih i zatresao mrežu za potpuni preokret i muk u Amsterdamu. 

 

 

Drugo poluvreme počelo je onako kao je i završeno prvo - novim golom, ali u mreži Nemaca. Igrao se 50. minut kada je posle gužve u petercu gostiju, potpuno sam ostao Denzel Damfris i na asistenciju Brobija pogodio za 2:2. Očekivalo se da će u nastavku prštati na terenu i pasti bar još neki gol. Iako su obe ekipe do kraja imala po još neku šansu da postignu pogodak, rezultat je na kraju ostao nepromenjen. 

Foto: AP PHOTO

 

Mnogo manje uzbuđenja viđeno je u Budimpešti, gde je Bosna i Hercegovina uspela da odoli Mađarima i osvoji prvi bod ove sezone u Ligi nacija. Domaćini jesu bili bolji rival, ali nisu uspeli da stvore nijednu pravu šansu i iskoristi inicijativu na terenu. Tragičar Mađara bio je Barnabaš Varga, koji je nekoliko navrata ozbiljno zapretio, ali je golman Vasilj uspeo da sačuva svoju mrežu.

Posle ovih remija, Nemačka je vodeća u Grupi 3 sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirana Holandija, zatim slede BiH i Mađarska sa po jednim osvojenim bodom. 

Naredno treće kolo u Ligi nacija u okviru Grupe 3 na programu je 11. oktobra kada Nemačka gostuje Bosni i Hercegovini, dok Mađarska dočekuje Holandiju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu
Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu

Za nešto manje od mesec dana Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću koji su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, isteći će pritvor. Ukoliko optužnica do tada ne bude podignuta, oni će morati da budu pušteni na slobodu. Ipak, kako saznaje Telegraf.rs, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nastoji da podigne optužnicu pre nego što osumnjičenima istekne šest meseci pritvora.

10.09.2024

15:52

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija