• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

12.09.2024

09:05

Šurbatović napao Piksija posle smene! Uvek mu je neko drugi kriv, a godinama se on za sve pita u Savezu!

Informer

Fudbal

Šurbatović napao Piksija posle smene! Uvek mu je neko drugi kriv, a godinama se on za sve pita u Savezu!

Podeli vest

Promene u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) krenule su sa ozbiljnim kadrovskim rezovima, a prve „glave“ koje su pale pripadaju generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću i direktoru reprezentacije Miroslavu Tanjgi.

Međutim, za sada nema naznaka da će se ovaj talas promena proširiti i na selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji i dalje ostaje na svom mestu.

Bivši generalni sekretar Jovan Šurbatović je u intervjuu za "Novosti" otvoreno govorio o situaciji u FSS-u, optužujući Stojkovića da ima kontrolu nad svim ključnim odlukama, ali da ne preuzima odgovornost za rezultate reprezentacije.

Foto: Starsportphoto

Dragan Stojković Piksi

- Sam selektor je postavio kao cilj prolaz u drugu fazu na EP. Nije ga ostvario po drugi put i ni trunke odgovornosti. Očekivao sam bar neku naznaku odgovornosti, bar malo samokritike. Uvek je neko drugi kriv. Sportska sreća, igrači, VAR i sudije - izjavio je Šurbatović, kritikujući selektora zbog izostanka odgovornosti za neuspeh.

Šurbatović je takođe izneo niz problema unutar Saveza, uključujući pritiske od strane UEFA zbog prijava vezanih za integritet, kao i narušenu reputaciju najboljeg srpskog sudije Srđana Jovanovića. Naveo je da su propusti u vođenju i suđenju postali ozbiljan problem, a rukovodstvo FSS-a nije reagovalo na vreme.

Foto: Starsportphoto

Jovan Šurbatović

Jedno od kontroverznih pitanja koje je Šurbatović spomenuo bilo je i korišćenje hrvatskog aviona za let reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

- Džentlmenski sam prihvatio komandnu odgovornost, iako apsolutno nikakve veze nisam imao sa izborom avio prevoznika. To je radio stručni štab. Od gostovanja u Bugarskoj i kratkog leta za Varnu kada su bili nezadovoljni veličinom aviona, taj posao je preuzeo Tim menadžer A tima po nalogu selektora. Selektor se dugo godina pitao za sve u Savezu, pa je bilo besmisleno oponirati. Kad je došlo do problema, svi su se izmakli, baš kao i posle rezultata u Nemačkoj. Odgovornost mora da postoji i evo ja sam je prihvatio, iako nisam birao avione niti sastavljao tim - poručio je Šurbatović, ukazujući na to da je Stojković imao poslednju reč u ovim odlukama.

Kako se buduće promene u FSS-u razvijaju, ostaje da se vidi da li će selektor Stojković preuzeti deo odgovornosti ili će talas promena zaobići njegovu poziciju.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Đurić ispratio Hercoga i izrazio zahvalnost na poseti Beogradu
Politika

Đurić ispratio Hercoga i izrazio zahvalnost na poseti Beogradu

Ministar spoljnih poslova Srbije, Marko Đurić, ispraćajući danas predsednika Izraela Isaka Hercoga na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", izrazio je zahvalnost na poseti Beogradu, ukazujući da su susreti na visokom nivou uvek dodatni impuls za unapređenje odnosa dveju zemalja.

12.09.2024

10:31

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Umrla Katerina Valente
Showbiz

Umrla Katerina Valente

Pevačica Katerina Valente preminula je 9. septembra u svojoj 93. godini, navedeno je na njenoj Fejsbuk stranici.

12.09.2024

09:45

Magazin

Seks i vođenje ljubavi nisu isto! Otkrijte šta vam više leži
Ljubav

Seks i vođenje ljubavi nisu isto! Otkrijte šta vam više leži

Spajanje dva tela u jedno i spajanje hemije između dvoje ljubavnika predstavlja nešto posebno. Ne, to nije običan seks, već nešto sasvim drugačije - vođenje ljubavi. Sigurno sad razmišljate da su to dve potpuno iste stvari, a mi ćemo vam dokazati da nisu pomoću ovih činjenica...

12.09.2024

06:20

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45