• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

29.09.2024

18:20

Serija A: Ni golčina Lazovića nije pomogla Veroni, Lacio rutinski, Svilareva Roma trijumfovala posle preokreta! (VIDEO)

profimedia

Fudbal

Serija A: Ni golčina Lazovića nije pomogla Veroni, Lacio rutinski, Svilareva Roma trijumfovala posle preokreta! (VIDEO)

Podeli vest

U finišu šestog kola italijanske Serije A - fudbaleri Lacija savladali su Torino rezultatom 3:2 (0:1), Roma je slavila protiv Venecije sa 2:1 (0:1), dok je ekipa Verone poražena od Koma - 3:2 (1:0). Na večerašnjem programu su još dva meča, Fiorentina gostuje Empoliju od 18 časova, dok Napoli dočekuje Moncu (20.45).

Torino je dočekao ovu rundu kao lider italijanskog šampionata, ali će posle nje morati da ustupi prvo mesto svom gradskom rivalu, Juventusu. Najveću zaslugu za to nosi Lacio, koji je naneo "bikovima" prvi poraz u novoj sezoni.

Ekipa iz Rima povela je već u osmom minutu golom Matea Genduzija, koji je bez premca zatresao mrežu Palearija. Srpski golman Vanja Milinković Savić, koji je u prethodnih sedam utakmica bio standardan među stativama, nije imao priliku da brani na ovom meču. S druge strane, srpski reprezentativac Ivan Ilić pogurao je nekoliko akcija Torina, ali bez značajnijeg efekta na rezultat.

U 60. minutu prednost Lacia povećao je Dia, da bi Torino nakratko vratio nadu golom Če Adamsa u 67. minutu, nakon asistencije hrvatskog fudbalera Nikole Vlašića.

Ipak, internacionalac Holandije Tijani Noslin zatvorio je utakmicu golom u 89. minutu, svega nekoliko sekundi nakon što je ušao u igru. Koko je postavio konačnih 3:2 u drugom minutu nadoknade, ali to nije bilo dovoljno za Torino da izbegne poraz.

 

 

Na drugoj strani, Roma je preokretom došla do pobede protiv Venecije rezultatom 2:1 (0:1), iako su se gosti činili nadomak iznenađenja petnaest minuta pre kraja meča. Ipak, zaslužena tri boda doneli su Kristante i Pizili, dok domaći imaju razloga da najviše zahvale fantastičnom čuvaru mreže, srpskom golmanu Miletu Svilaru, koji je u prvom poluvremenu sa nekoliko bravuroznih odbrana održao tim u igri.

Venecija je došla do prednosti u finišu prvog poluvremena, nakon prave konfuzije u šesnaestercu Rome. Lopta se odbila od stative i došla pravo pred noge Pohjanpala, koji je, neoklevajući, poslao loptu iza leđa nemoćnog Svilara - 0:1.

Rimljani su se mučili u drugom delu da pronađu put do gola, ali su strpljenje i napori konačno urodili plodom u 75. minutu. Nakon odličnog proigravanja Pelegrinija, Kristante je snažnim šutem iz daljine uz pomoć odbitka poravnao rezultat na 1:1.

Roma je nastavila sa pritiskom, što se isplatilo osam minuta kasnije. Posle izvedenog kornera, Pizili je ostao potpuno sam u šesnaestercu Venecije i preciznim udarcem glavom postavio konačnih 2:1 u 83. minutu.

Srpski golman Filip Stanković ostao je na klupi Venecije, koja je posle odličnih rezultata u prethodnim kolima, uključujući pobedu nad Đenovom i remi u Ligi Evrope protiv Atletik Bilbaa, poklekla u ključnim momentima protiv Rimljana.

 

 

Za razliku od ekipe Mileta Svilara, fudbaleri Verone nisu uspeli da ostvare preokret u meču protiv Koma, iako je srpski fudbaler Darko Lazović izjednačio rezultat sa bele tačke na 1:1. To je, međutim, bilo sve što su gosti mogli da ponude, jer su u 64. minutu ostali s igračem manje kada je Suslov dobio drugi žuti karton.

Komo je otvorio meč golom Kutronea u finišu prvog poluvremena, ali je Lazović ubrzo izjednačio. Nakon isključenja Suslova, situacija za Veronu se drastično pogoršala. Domaći su preuzeli kontrolu, a Kutrone je ponovo doveo Komo u vođstvo u 73. minutu. Konačni rezultat postavio je Beloti u 89. minutu, potvrdjujući trijumf Koma.

Utešni gol za Veronu postigao je Matijas Lamburde u četvrtom minutu nadoknade, čime je smanjio na 3:2. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!
Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!

Kina je nedavno otkrila najnoviju nadogradnju svog glavnog borbenog tenka Tip-99, poznatog kao ZTZ-99B, koji sadrži napredni GL-XX APS sistem, koji uključuje 2 bacača APS projektila i 4 APS radara za kontrolu vatre.

29.09.2024

18:55

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija