• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.10.2024

07:00

Bleki zaustavio i Čelsi, pa otkrio šta mu se posebno sviđa u Premijer ligi (VIDEO)

profimedia

Fudbal

Bleki zaustavio i Čelsi, pa otkrio šta mu se posebno sviđa u Premijer ligi (VIDEO)

Podeli vest

Srpski fudbaler Nikola Milenković (26) nastavio da pruža sjajne partije na Ostrvu.

Novopečenom kapitenu naše reprezentacije očigledno je prijala selidba iz Italije u Englesku. Odmah po dolasku u Notingem forest popularni Bleki se ustalio u startnu postavu i postao jedan od glavnih aduta menadžera Nuna Espirita Santa.

Snažni defanzivac fenomenalno rukovodi odbranom "šumara", koji su samo jednom poraženi ove sezone, a trenutno su u zlatnoj sredini. Posle skalpa koji su pre mesec dana uzeli Liverpulu (1:0), juče su uspeli da ostanu i neporaženi protiv favorizovanog Čelsija na "Stamford bridžu" (1:1).

I upravo je momak koji je ponikao i afirmisao se u Partizanu bio jedna od glavnih figura na terenu. Upisao je asistenciju u 49. minutu, kada je glavom spustio loptu Krisu Vudu, koji je prosledio u mrežu, a sve vreme je vodio žestoku borbu za ofanzivcima "plavaca".

- Jako dobra utakmica za nas. Igrati na ovakvim stadionima je zaista privilegija, atmosfera je bila sjajna. Pozitivan rezultat za nas, s obzirom da smo dobili crveni karton i da smo od 78. minuta imali igrača manje. Mogli smo i da izgubimo i da dobijemo, jer smo i mi propustili neke šanse. Verujem da je meč bio lep i za gledanje, mnogo tranzicije u oba pravca, veliki broj prilika... - rekao je Milenković za "Arenu sport".

Foto: profimedia

Nikola Milenković u duelu sa Markom Kukureljom iz Čelsija

Da je nekadašnji štoper Fiorentine u odličnoj formi potvrđuje i podatak da je bio izabran za najboljeg igrača Notingema u septembru.

- Velika je to čast, ali na meni je da nastavim naporno da treniram, da dajem sve što mogu da bih se poboljšao. Ne želim da izgubim nijedan dan, a da ne radim na sebi, da ne napredujem. Uvek ću pružati maksimum, pre svega, zbog ekipe. Treba samo da nastavimo u ovom smeru, dobro smo otvorili sezonu - naglasio je Bleki.

Srpski as oduševljen je Engleskom, uslovima, protivnicima...

- Premijer liga je, bez dileme, najbolja na svetu. Svaka utakmica je lepa na svoj način, stadioni su neverovatni. Jako se brzo igra, na svakom meču su pune tribine i ovo je ono pravo uživanje u fudbalu - poručio je Milenković.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija