• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

08.10.2024

16:50

Zvezda broji čak 13 reprezentativaca! Maksimović mlada nada, Elšnik i Drkušić uzdanice Slovenije, i moćna afrička baza!

tanjug/ap

Fudbal

Zvezda broji čak 13 reprezentativaca! Maksimović mlada nada, Elšnik i Drkušić uzdanice Slovenije, i moćna afrička baza!

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda će u predstojećem reprezentativnom ciklusu imati čak 13 prvotimaca koji će braniti boje svojih nacionalnih selekcija, što je dokaz kvaliteta i uspešnih nastupa koje su igrači prikazali u dresu beogradskog kluba.

Najveći fokus je, naravno, na srpskim igračima. Mladi Andrija Maksimović (17) iliti Zvezdin "Mesi" kako ga mnogi oslovljavalju, nakon fantastičnih partija u crveno-belom dresu dobio je poziv Dragana Stojkovića Piksija za predstojeće utakmice Lige nacije - protiv Švajcarske (subota, 20.45) i protiv Španije (utorak, 20.45).

Momak poreklom iz Novog Pazara pažnju na sebe skrenuo je nastupom na večitom derbiju, kada je ekipa iz Ljutice Bogdana savladala Partizan ubedljivim rezultatom 4:0 (2:0), da bi potom opravdao poverenje trenera Vladana Milojevića i debitovao u Ligi šampiona na meču protiv Intera u drugom kolu, kada je ekipa sa Marakane poražena sa 4:0 (2:0).

Foto: Starsportphoto©

Andrija Maksimović

Takođe, mladi Jovan Šljivić koji je od početka nove sezone odigrao 65 minuta u dresu srpskog prvaka (45 minuta protiv Jedinstva iz Uba i 20 minuta protiv Tekstilca), odavno se ustalio u startnu postavu U21 selekcije našeg nacionalnog tima. 

S druge strane, nešto mlađi Uroš Sremčević i Veljko Milosavljević koji imaju dvojnu registraciju - u Grafičaru i Crvenoj zvezdi, pozvani su u selekciju do 19 godina. 

Foto: Starsportphoto©

Jovan Šljivić

Srpski prvak se može pohvaliti i činjenicom da u sastavu ima dva slovenačka reprezentativca koji su među glavnim adutima u svojoj reprezentaciji - Timi Maks Elšnik (26) i Vanja Drkušić (24).

Bivši vezista Olimpije iz Ljubljane koji je od dolaska u crveno-beli tabor upisao dva gola i tri asistencije, zajedno je sa pozajmljenim igračem iz Zenita koji ima učinak od jednog gola, pozvan za predstojeće mečeve Lige nacija protiv Norveške (četvrtak, 20.45) i Kazahstana (nedelja, 15.00).

Foto: FK Crvena zvezda

Timi Maks Elšnik

Na golu fudbalske reprezentacije Izraela biće standardan Zvezdin čuvar mreže, Omri Glazer, koji je na proteklim mečevima pokazao da je povreda zadnje lože stvar prošlosti. Iskusni golman briljirao je kako u domaćem prvenstvu, tako i na evropskoj sceni, čime je otklonio sve sumnje oko svoje fizičke spremnosti.

Iako su mnogi bili zabrinuti da je obnovio povredu u duelu protiv Železničara iz Pančeva, Glazer je svojim nastupima dokazao da je u sjajnoj formi. Uprkos nepovoljnom rezultatu Crvene zvezde u Ligi šampiona, izraelski golman pokazao je visoku profesionalnost, a greške na terenu nisu bile isključivo njegova odgovornost. 

Foto: Starsportphoto

Omri Glazer

Srpski prvak ima i jaku afričku bazu među svojim fudbalerima. Ofanzivac Dalsio Gomeš koji je od početka sezone među crveno-belima upisao samo jednu asistenciju, pozvan je u A tim Gvineje Bisao, dok je Naser Điga na spisku selektora Burkine Faso.

Gelor Kanga koji je na proteklom meču protiv IMT-a prvi put nakon dužeg vremena dobio šansu od starta, već se ustalio u selekciji Gabona. Dok je s druge strane maestralni Šerif Ndijaje, koji je na prethodnih 11 mečeva upisao sedam golova, uključujući i het-trik na večitom derbijuponovo dobio poziv za selekciju Senegala.

Foto: Starsportphoto

Šerif Ndijaje

Felisio Milson će imati priliku da nastavi svoju sjajnu formu iz prethodnog reprezentativnog ciklusa u kojem je postigao gol za nacionalni tim Angole, dok će Jung Vu Seol braniti boje Južne Koreje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Najveći biser Zvezde obožava bivše igrače Partizana! Oni su mu idoli
Fudbal

Najveći biser Zvezde obožava bivše igrače Partizana! Oni su mu idoli

Najtalentovaniji fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović (17) ne skriva da su mu među uzorima nekadašnji fudbaleri velikog rivala Partizana - Aleksandar Mitrović (30) i Adem Ljajić (33)! Supertalentovani vezista debitovaće za A reprezentaciju Srbije ili protiv Švajcarske ili protiv Španije, a u prvom intervjuu kao reprezentativac otkrio je neke detalje iz svoje karijere.

08.10.2024

11:25

sledeća vest

Vesti

TV

NATO je davno pre 1999. planirao bombardovanje Srbije! Evo kako je Zapad planirao da reši pitanje Kosova!
Live TV

NATO je davno pre 1999. planirao bombardovanje Srbije! Evo kako je Zapad planirao da reši pitanje Kosova!

Pre nekoliko dana svi smo se bavili 5. oktobrom 2000. godine i evocirali šta se dešavalo tih dana. I dalje je u fokusu nacionalnle politike KiM, pa je u fokusu i dalje mesec oktobar, ali 1998. godine. NATO bombardovanje bilo je unapred planirano, a o tome su svedočili i Havijer Solana, Olbrajtova i drugi. I tada smo trpeli ucene i pritiske kada je u pitanju južna srpska pokrajina. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Zoran Anđelković, v.d. direktor "Pošte Srbije".

08.10.2024

16:41

(VIDEO) Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!
Live TV

(VIDEO) Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!

Godinu dana rata u Pojasu Gaze, borbe ne staju ni dan! Izrael potvrđuje da je izveo ciljani napad na Bejrut. Ulične borbe u Torecku. Veliki sajber napad na ruske medije. Oslobođena Grodovka. Predsednik Putin proslavlja 72. rođendan! Iz Kremlja poručuju: Provešće ga radno! Na sve najvažnije svetske teme u emsiji "Rat uživo"govorili su Marko Lakić, urednik digitalnog izdanja lista "Politika" i Ibro Ibrahimović, član predstavništva SPS.

07.10.2024

21:49

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Na pomolu preokret?! Rešena velika misterija sa Bliskog istoka! Konačno poznato šta je Iran hteo  da postigne raketiranjem Izralea!
PAMETNOM JASNO

Na pomolu preokret?! Rešena velika misterija sa Bliskog istoka! Konačno poznato šta je Iran hteo da postigne raketiranjem Izralea!

Napad Irana na Izrael prvog oktobra je, prema mišljenju mnogih stručnjaka, prvenstveno bio odmazda za atentate na visoke funkcionere i lidere Hamasa i Hezbolaha, ali postoje i drugi bitni faktori koji su doveli do iranskog odgovora, smatra Aron Pilkington stručnjak Ratnog vazduhoplovstva SAD za pitanje Bliskog istoka i saradnik Centra za studije Bliskog istoka Univerziteta u Denveru.

08.10.2024

14:10

Zabava

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija
Kultura

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija

Čuveni maestro, jedan od najvećih dirigenata svih vremena, Zubin Mehta, stigao je u Beogradsku filharmoniju na prvu probu sa orkestrom povodom koncerata koji su zakazni za 11. i 12. oktobar u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine.

08.10.2024

14:17

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)
Kultura

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)

Posebnim modnim defileom Beogradska filharmonija je predstavila novu koncertnu garderobu koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Luss tekstil. Uoči filharmonijskog koncerta u petak 4. oktobra, filharmoničari su priredili modnu reviju za svoju publiku koja je ogromnim aplauzom pozdravila novo izdanje muzičara.

07.10.2024

19:48

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija