• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

19.10.2024

22:42

Vlahović pucao bez municije, Lacio sa igračem manje kapitulirao u finišu meča! (FOTO/VIDEO)

profimedia

Fudbal

Vlahović pucao bez municije, Lacio sa igračem manje kapitulirao u finišu meča! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Juventusa savladali su ekipu Lacija rezultatom 1:0 (0:0), u okviru 8. kola italijanske Serije A. Bek ekipe iz Rima, Mario Gila (24) postigao je autogol u 85. minutu susreta i tako poklonio trijumf ekipi "stare dame".

Tokom prvog poluvremena gledali smo dinamičnu igru sa nekoliko ozbiljnih prilika, ali bez pogodaka. "Stara dama" je imala većinski posed lopte, a naoštreni napadi ka protivničkom golu išli su uglavnom preko srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića, koji iz meča u meč svojim učinkom na terenu ućutka mnogobrojne kritičare i dušebrižnike na "Čizmi". 

Već u ranoj fazi meča, Vlahović je imao dve prilike - prvo je promašio veliku šansu nakon centaršuta, šutirajući pored gola, a kasnije je pokušao iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla iznad prečke. Nešto kasnije, Srbin je zajedno sa saigračem Pjerom Kaluuom režirao akciju, kako bi protivnička ekipa ostala sa igračem manje.

Naime, bivši as Partizana je izbacio saigrača pred gol, Romanjoli ga je pokupio kao poslednji igrač odbrane, da bi glavni arbitar nakon konsultacije sa VAR sobom isključio nekadašnjeg štopera Milana i Rome.

Sve do kraja prvog poluvremena klub iz Torina dominirao je sredinom terena i pokušavao da probije odbranu Lacija kroz centaršuteve i pasove. Međutim, odbrambeni bedem gostiju uspešno je neutralizovao opasnosti. U samom finišu prvog poluvremena imao je klub iz Rima priliku da dođe do vođstva. 

Francuski internacionalac Mateo Genduzi je nakon kontra-napada iskoristio priliku i snažno šutao na gol, ali je u poslednjim sekundama golman "bjanko-nera" Di Gregorio pročitao njegove namere i uhvatio loptu.

Po povratku sa poluvremena nastavila je ekipa iz Torina da "rešeta" protivnika, te je nakon jedne veoma izgledne akcije, Vlahović ponovo prokockao šansu. Odbijena lopta došla je ispred nogu srpskom reprezentativcu, koji je iz sve snage šutnuo u pravcu gola, da bi ovoga puta prečka bila "saveznik" protivničkoj ekipi i sačuvala ih od zaostatka.

U samom finišu meča, preciznije 86. minutu, bek Lacija Mario Gila nespretno je postigao autogol i tako "poklonio" fudbalerima Juventusa pobedu.

 

Пласман обезедио Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija