• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

19.10.2024

22:56

Rapsodija Real Madrida! Mbape i Džunior kobni po Seltu Vigo! (FOTO/VIDEO)

profimedia

Fudbal

Rapsodija Real Madrida! Mbape i Džunior kobni po Seltu Vigo! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida savladali su Seltu Vigo rezultatom 2:1 (1:0), u okviru 10. kola španske Primere. Golove za ekipu iz Madrida postigli su Kilijan Mbape u 20, i Vinicijus Džunior u 66. minutu, dok je jedini pogodak za domaći tim upisao Viliot Svedberg u 51. minutu.

Tokom prvog poluvremena vodila se rovoska borba na terenu, da bi gosti pokazali zašto su jedan od najjačih timova na svetu. Ekipa iz španske prestonice je od prvog minuta diktirala tempo, većim procentom držala loptu kraj sebe i bila bez greške u pasovima, dok je ofanziva konstato vršila visoki presing. 

Gostujućem timu se takav stil "isplatio" već u  20. minutu, kada je francuski superstar Kilijan Mbape iskoristio odbijenu loptu na ivici šesnaesterca i neodoljivim projektilom pogodio rašlje, ostavivši protivničkog golmana bez mogućnosti da bilo šta učini - 1:0.

Prethodno su Vinicijus Džunior i Vaskez kreirali nekoliko "opasnijih" situacija, ali lopta nije pronašla put do mreže. Iako je Selta pokušavala da kroz kombinatoriku stvori šansu, njihovi napori su se završavali netačnim pasovima i oduzetim loptama, dok su najbolju priliku imali preko Bambe, koji je poslao opasan centaršut iz kornera.

Do kraja poluvremena, Madriđani su nastavili sa visokim presingom i kontrolom sredine terena, te kroz duple paseve frustrirali protivničku ekipu, koja je teško dolazila do lopte. 

A po povratku sa poluvremena - šok za goste. Naime, nakon dve sjajne akcije domaće ekipe, treća se posrećila. Španski internacionalac Oskar Mingueza proigrao je po desnoj strani dva igrača Reala i dodao loptu Šveđaninu Viliotu Svedbergu, koji je bez premca zabio u donji desni ugao gola.

Nisu Madriđani mnogo čekali da odgovore. Svega dva minuta nakon toga Vinicijus Džunior je doneo novo vođstvo svojoj ekipi, da bi se ispostavilo da je u pitanju bila - lažna nada. Nakon odličnog kontranapada brazilski krilni fudbaler je pucao pravo u rašlje, da bi se glavni arbitar odmah oglasio i nakon konsultacije sa VAR sobom signalizirao da je u pitanju bio ofsajd.

Nije prošlo ni desetak minuta, a Vinicijus je završeo započeto. Brazilac je dodao loptu Luki Modriću, koji mu je odmah poslao povratni pas, Džunior se ubacio u peterac i nakon akcije jedan na jedan, sjajno savladao protivničkog čuvara mreže za konačan rezultat - 2:1.

Пласман обезедио Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija