• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

26.10.2024

11:52

Vučić o pomoći Zvezdi i Partizanu! Najavljena nova finansijska podrška za večite!

printscreen

Fudbal

Vučić o pomoći Zvezdi i Partizanu! Najavljena nova finansijska podrška za večite!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nastavak finansijske pomoći države za domaće sportske klubove, naglašavajući da će ključne podrške biti usmerene ka fudbalskim i košarkaškim velikanima, poput FK Crvene zvezde i KK Partizana.

Foto: Starsportphoto

FK Monako - FK Crvena zvezda

Gostujući u emisiji "Jutro" na TV Prva, Vučić je potvrdio da su Crvena zvezda i Partizan u potpunosti izmirili svoje poreske obaveze prema državi, čime su stvoreni uslovi za dodatnu podršku.

Vučić je istakao da je FK Crvena zvezda isplatila dugove prema državi, dok je KK Partizan isplatio dug u iznosu od oko sedam miliona evra.

- Bezveze je to, bolje da su te pare potrošili na neke druge stvari. Sa ljudima je nemoguće racionalno razgovarati. Evo sada je Partizan postavio novu upravu, legende svoje. Tražili su pare, dobili su dva miliona evra, ali nije to beskrajan ćup. FK Crvena Zvezda i KK Partizan su isplatili poreske dugove. Suočavaće se sa problemima i pomagaćemo im. KK Partizan će dobiti nešto više novca u budućnosti.

Foto: Starsportphoto

KK Partizan

Govoreći o nedavnom porazu Crvene zvezde protiv Monaka (5:1), Vučić je izrazio nezadovoljstvo, naglašavajući potrebu za jačim nastupima i rešavanjem ključnih problema kako bi srpski klubovi i reprezentacija bili konkurentniji.

- Ono u Monaku je bilo mnogo teško za gledati. Danas je velika razlika između top igrača, nije to pitanje igrača. I reprezentacija će morati da bude bolja, moraćemo da rešavamo mnogo stvari tu. Mora tu da bude mnogo dobrih stvari. Naša dva košarkaška kluba su i dalje među prvih 12 u Evropi. I morate znati da ne postoji nijedan klub u Evropi koji ima veću podršku od KK Partizan i Crvena zvezda. Ni Olimpijakos, ni Panatinaikos, ni Real ni Barselona.

 

Vučić je pozvao građane Srbije da podrže reprezentaciju na predstojećem meču Lige nacija, koji će se 18. novembra održati u Leskovcu protiv Danske, verujući da će ta utakmica biti ključna za domaći fudbal.

- Pozivam ljude da dođu na srpsku tvrđavu u Leskovcu, da pobedimo Dance - zaključio je predsednik Srbije.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija