• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2021

10:19

KO ODBIJE DA IGRA ZA SRBIJU - NIKAD VIŠE U REPREZENTACIJI! Grbović nemilosrdan, oštra izjava legende Partizana!

Starsportphoto

Košarka

KO ODBIJE DA IGRA ZA SRBIJU - NIKAD VIŠE U REPREZENTACIJI! Grbović nemilosrdan, oštra izjava legende Partizana!

Podeli vest

Goran Grbović kaže da ne može da opravda odluku MVP-a NBA lige Nikole Jokiće, koji ovog leta neće igrati za reprezentaciju Srbije

MVP NBA lige neće igrati zbog umora i trudnoće supruge Natalije Maćešić, a osim njega najvažniji turnir preskaču i Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski.

Goran Grbović podseća na primere Huana Karlosa Navara i Paua Gasola, koji ni po koju cenu ne odbijaju da igraju za reprezentaciju Španije, "pecnuo" je igrače iz NBA lige koji su sada, i ranije, preskakali nastupe za državni tim.

Foto: printscreen tvin

Goran Grbović bez dlake na jeziku

- Igranje u NBA je profesionalizam, ali reprezentacija je nešto drugo. Zbog igara u reprezentaciji te zovu Srbinom. Zato kažem, mogu da razumem, ali ne mogu da opravdam Jokića. Sport je neka vrsta zamene za rat. Ratovi su se prekidali zbog Olimpijskih igrača - rekao je Goran Grbović za "Blic" i potom podvukao:

- Ja da sam selektor nikada u reprezentaciju ne bih zvao igrače koji su odbili da igraju za svoju zemlju.

Foto: Starsportphoto

 

Grbović kaže da posle svega razume Jokića, jer je odigrao 109 utakmica od avgusta. Međutim, dodaje da "ne može da podrži kada neko odustaje od Olimpijskih igara".

- Ako neko predstavlja Srbiju na najbolji mogući način, onda je to Jokić jer je MVP, odnosno najbolji igrač u NBA. On je najbolji igrač na svetu u konkurenciji tolikih Amerikanaca. Možete zamisliti koliko je morao truda da uloži da bi stigao do te titule. Zato ga i ne treba osuđivati i napadati što je odlučio da ne igra na Olimpijskim igrama. Ali, problem je što se ta odluka reflektovala na mlađe igrače pa su tako i Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić odbili reprezentaciju.

Grbović je imao šta da kaže i o mladim košarkašim koji nastupaju za Oklahomu i Golden Stejt.

- Ja samo postavljam koji su to njihovi razlozi da odbiju reprezentaciju? Pa oni su tek zakoračili u NBA, nisu postigli ni dva odsto onoga što je Jokić uradio, a neće da igraju za svoju zemlju - zaključio je bivši košarkaš Partizana.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

Podrska JOKICU! Zivi svoj zivot .. porodica je SVETINJA !!!

Kanidja

pre 2 godine

Pa bila je zena trudna kad je igrao za Dsnver, pa izbor nije bila porodica

Getsbi

pre 2 godine

Da je tako otadžbinu niko ne bi branio. Svi bi sedeli na kućnom pragu.

Djak

pre 2 godine

@getsby.....pa jesi li isao ti da branis otadzbinu u Tokio.....da navijas i da jurisas na neprijatelja koji ti napada otadzbinu.....seljoberu jedan.

milankukic

pre 2 godine

bravo majstore nema nista svetije od dresa drzave zato puna podrska okej je povreda ali nekea druga opravdanja nedolaze svi oni su zahvaljujuci srbiji tamo gde su da nisu kao DECA poceli da treniraju ovde dali bi ikad bili to sto jesu

Boba

pre 2 godine

Luka Dončić može da igra za Sloveniju, ovaj naš ne ? Razočaran sam. Gde vam je ljudi patriotizam ? Sad bi te poslao u vojsku na 15. meseci, da se pušiš ! Ne da se zajebavaš sa konjima.

Karlos

pre 2 godine

Tako je Grbo.Ne trebaju nam izdajice,neka ih neka gaje konje....hahaha...

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Jasno glasno i potpuno pravilno. Narocito ako se radi o ponovljoj situaciji - postupku kao kod doticnog. AMIN. KRAJ.

zdenko

pre 2 godine

Kada Grbovic i ostali Grbovici budu uradili za Srbiju ono sto je uradio i radi Jokic, neka se jave.

Patriota

pre 2 godine

100% se slažem sa Grbovićem - setite se samo dugog reprezentativca kome je tokom igara preminuo otac ali njemu nije na pamet palo da napusti ekipu. Jokiću je supruga trudna (čuj ti njega, čudo neviđeno) pa ne može da brani boje svoje zemlje. Da mu je to prvi put pa i da razumemo ali zar nije svaki put ista ta priča? Ko odbije da igra za reprezentaciju (bez zaista valjanog razloga poput povrede) treba ga brisati za sva vremena jer je to užasno loš uticaj na ostale, pogotovo mlađe igrače.

Ludodoba

pre 2 godine

Tako je Grbovicu...nikada vise u reprezentacijuAko neko ne zeli u reprezentaciju,ne treba ga moliti ni terati jer taj se nece truditi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija