• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2021

23:46

KOKOŠKOV IMAO JASNU PORUKU! Beograd je MOJ GRAD, ostalima poštovanje! Kalinić se prisetio kako se osećao kada je na ručku video Nadala, Bolta...

Starsportphoto

Košarka

KOKOŠKOV IMAO JASNU PORUKU! Beograd je MOJ GRAD, ostalima poštovanje! Kalinić se prisetio kako se osećao kada je na ručku video Nadala, Bolta...

Podeli vest

Košarkaši Srbije u utorak uveče utakmicom protiv Dominikanske Republike startuju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju u dvorani “Aleksandar Nikolić“ (20.15)

Selektor Srbije Igor Kokoškov se u nedelju zajedno sa Filipom Petruševim i Vasom Micićem obratio javnosti, a sada je usledila još jedna, zvanična koferencija u organizaciji FIBA. On je čestitao našim devojkama na zlatu na Evrobasketu.

- Pre početka želim da čestitam košarkašicama na osvajanju Evropskog prvenstva. Moram da priznam da nisam imao vremena da gledam mečeve, gledao sam neke hajlajtse, čitao izveštaje u medijima. Marina Maljković dugo godina radi sa ekipom, ima kontinuitet. Igraju zajedno kao tim, grade hemiju i kada to radite onda dolaze rezultati – rekao je Kokoškov.

Ističe da situacija trenutno nije idealna, ali da je veoma uzbuđen što će po drugi put nastupiti u Beogradu!

Foto: Starsportphoto

 

- Imamo sreću što možemo da igramo košarku u ovakvom momentu sa koronom i sa svim što se dešava. Imamo privilegiju da igramo ovaj sport. Nalazimo se u balonu što nije okruženje na koje smo navikli, ali je dobro što možemo da predstavljamo svoju zemlju. Imamo neke nove igrače, nova lica. Nažalost nismo imali vremena za treninge i za pripreme. Nije bilo lako sa trenerske strane sastaviti sve. Vreme je važan faktor, tako je kako je, svi smo u istoj situaciji. Trudili smo se da se pripremimo što bolje. Mi, treneri, nikada nismo zadovoljni, ali mi je drago što imamo 12 igrača, uzbuđeni smo svi i daćemo sve od sebe na terenu. Ako se ne varam biće ovo druga utakmica za mene u ovoj dvorani, Beograd je moj grad i uzbuđen sam što sam ovde – podvukao je selektor!

Nadovezao se na selektorove reči i naš reprezentativac, Nikola Kalinić.

- Selektor je rekao sve, probaću da kažem nešto novo. Šalim se naravno. Malo je čudno u ovom mehuru. Znamo svi zašto smo ovde. Hoćemo u Tokio. Ovo je naš cilj, šansa da igramo za svoju zemlju, imamo momke koji su spremni. Nažalost, nisu svi tu, neki su povređeni, neki imaju druge probleme. Dosta dobrih igrača i timova je ovde, ima nekih koje ne poznajemo dovoljno dobro, biće možda neki sudar različitih stilova igre. Ako odigramo kako znamo biće dobro, moramo da pokažemo da smo najbolji – rekao je igrač Valensije.

Foto: Starsportphoto

 

Selektor Srbije se dotakao ekipu Dominikanske Republike.

- Povrede su deo svega. Igrači su imali duge sezone, bio je izazov kako za mene tako i za stručni štab. Imamo neke lakše povrede koje rešavamo iz dana u dan. Što se tiče Dominikane ne igraju imena, već košarkaši na parketu. Fokusirani smo na sebe, tek smo počeli da radimo zajedno. Evo Kalinić koji je pored mene je došao tek pre tri dana iz objektivnih razloga. Kažem, moramo da se fokusiramo na sebe. Poštujemo sve ostale timove naravno, nema potcenjivanja – rekao je Kokoškov.

Foto: Starsportphoto

 

Jednog novinara sa Filipina je interesovalo kako je Nikola Kalinić reagovao kada je učestvovao na prethodnim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Velika je čast biti deo Olimpijskih igara, ta ceremonija otvaranje i sve, biti tu sa svojim sunarodnicima, drugim sportistima. Odete na ručak i vidite Useina Bolta ili Rafaela Nadala. Imali smo dobar olimpijski turnir, bili smo drugi, iza Amerikanaca. Imamo to iskustvo i voleli bismo da ponovo odemo na takmičenje i da onda tamo damo sve od sebe. Ponavljamo kao papagaji da smo novi tim i da gradimo hemiju i za to je potrebno vreme – zaključio je Kalinić konferenciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17