• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2021

13:51

ČANAK NA MUKAMA PRED OKRŠAJ SA CRNO-BELIMA! Nema većeg navijača Partizana od mene!

Košarka

ČANAK NA MUKAMA PRED OKRŠAJ SA CRNO-BELIMA! Nema većeg navijača Partizana od mene!

Podeli vest

Košarkaši Partizana dočekaće u 5. kolu Evrokupa ekipu Lijetkabelisa ( sreda, 20:30)

Košarkaši Partizana pokušaće sutra da protiv ekipe Lijetkabelisa, tim koji sa klupe vodi bivši trener crno belih Nenad Čanak, prekinu niz od dva poraza.

Prvi put ove sezone, košarkaši Partizana igraće u Beograskoj Areni. Treneru gostiju, biće ovo prvi put da se vraća u Srbiju kao trener, od odlaska iz Partizana. 

- Eto takva je sudbina da baš sa Partizanom bude moj prvi meč protiv nekog srpskog kluba. I u toj areni.  kaže za Mozzart Sport Čanak

Foto: Starsportphoto

Nenad Čanak na klupi Partizana

Nenad Čanak sa crno belima je osvojio kup Radivoja Koraća (2018) ali je na početku naredne sezone (2018-2019) napustio Partizan posle lošeg starta sezone. 

- Bez obzira na to, Partizan je moj klub. Ne priznajem nikome da je veći navijač Partizana od mene. Još pamtim kako me je raširenih ruku dočekao kao dečaka od 15 godina iz Zagreba. dodaje Čanak

O ekipi Partizana,Čanak imao je samo reči hvale 

- Da li vam treba posebno predstavljati? Bez kiksa su i u Evrokupu i u ABA ligi, sa najvećim mogućim adutom na trenerskoj klupi - Željkom. Treba biti realan, znati da su jači trenerski i igrački. Igraju dobro od početka sezone, ali potrudićemo se da odigramo što je najbolje moguće, a nije sporno da i moji igrači imaju veliki motiv da se pokažu u najlepšem svetlu.

U ekipi Lijetkabelisa igraju i dvojica bivših igrača Partizana, Nikola Radičević i Đorđe Gagić i oni su jedni od lidera ekipe iz Litvanije. Zanimljivo je da je Lijetkabelis jedina ekipa u tri najjača evropska takmičenja( Evroliga, Evrokup, FIBA Liga šampiona) koja nema američkog internacionalca u svojim redovima. 

- Pogledajte recimo primer Žalgirisa od pre nekoliko godina kada je stizao dva puta do plej-ofa i jednom do Fajnal fora Evrolige. Bez obzira na nacionalnost Šaras (Jasikevičijus) je gledao da što kvalitetnije uklopi strance poput Micića, Vokapa, Voltersa... sa domaćim igračima, što je na kraju dalo i odličan rezultat. Na vrhu svega je timska igra, a ne individualno iskakanje. - navodi Čanak

Nenad Čanak navodi da mu se sviđa novi sistem takmičenja i da je cilj njegove ekipe plasman u plej of Evrokupa. Od osmine finala do pehara, pobednika će odlučivati jedna utakmica. 

- Potpuno nešto novo uz Evropi. Hajde mi da stignemo do toga (osmine finala), pa ćemo onda da razgovaramo o šansama. - završio je Čanak

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17