• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.02.2022

18:11

RUSKI KLUBOVI U PROBLEMU! Evroliga BOJKOTUJE Zenit, CSKA i Uniks!

Košarka

RUSKI KLUBOVI U PROBLEMU! Evroliga BOJKOTUJE Zenit, CSKA i Uniks!

Podeli vest

Evroligaški klubovi doneli odluku da ne igraju protiv ekipa iz Rusije

Ratna previranja na teritoriji Ukrajine traju danima. Jasno je, sport je u ovom momentu u drugom planu, ali je Evroliga rešila da održi sastanak sa klubovima učesnicima i tako donese odluku o utakmicama koje će se igrati u Rusiji. 

Iako sastanak 18 predstavnika nije doneo konkretna rešenja, neki od klubova izneli su jasne stavove o trenutnoj situaciji. Čelnici Žalgirisa istakli su da namaju nameru da putuju u Rusiju, iako je 25. marta na programu duel sa CSKA, dok je za 8. april zakazan okršaj sa Zenitom. 

- Odlučili smo da ne putujemo u Rusiju, gde bi trebalo da igramo još dve utakmice do kraja osnovnog dela sezone. Razgovaraćemo sa ekipama iz zapadne Evrope, predložiti im da zajednički stav bude ne samo da niko ne ide u Rusiju, već da se bojkotuju svi mečevi sa ruskim timovima, bilo gde da se igraju - rekao je Pauilius Motiejunas, generalni direktor Žalgirisa. 

Mečevi između Barselone i Zenita, odnosno Asvela sa Zenitom i Kazanjom, takođe su odloženi. 

- Ova situacija prevazilazi granice sporta. Ne možemo da prihvatimo nešto što je suprotno sa našim vrednostima. Ne dolazi obzir da šaljemo ekipu u Rusiju - saopštio je Toni Parker, prvi čovek Asvela. 

Foto: USA Today

Kako se može čuti, jedan od predloga na virtuelnom sastanku evroligaša bio je da Rusi igraju na neutralnom terenu, ali se oni sami sa tim nisu saglasili. Sličnu ideju imala je i UEFA kada je reč o nastupila Spartaka iz Moskve u Ligi Evrope. Pored toga, UEFA je danas oduzela domaćinstvo finala Lige šampiona Sankt Peterburgu i premestila ga u Pariz!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija