• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2022

00:51

TRENER EFESA SPASIO MVP-A! Novinari PITALI Micića o RATU u Ukrajini! Evo šta je URADIO Ataman!

Starsportphoto

Košarka

TRENER EFESA SPASIO MVP-A! Novinari PITALI Micića o RATU u Ukrajini! Evo šta je URADIO Ataman!

Podeli vest

Košarkaši Efesa odbranili su titulu šampiona Evrolige, pošto su u finalu savladali Real iz Madrida, a junak meča bio je Vasilije Micić

Kao i protiv Olimpijakosa, kada je postigao trojku za pobedu u poslednjim sekundama, Vasa je i u duelu sa Madriđanima bio najbolji akter susreta.

Zbog toga mu je, bez konkurencije, dodeljeno MVP priznanje drugu godinu zaredom, dok je tim iz Istanbula ponovo postao vladar Starog kontinenta.

Novinari su, tokom konferencije za medije, na kojoj su bili trener Efesa Ergin Ataman i Micić, postavili srpskom asu "škakljivo" pitanje o ratu u Ukrajini.

Iskusni stručnjak nije dozvolio svom pulenu da se opterećuje tim stvarima, pa mu je rekao sledeće:

- Mislim da je Vasa isuviše umoran, vreme je da ide. Molim te, možeš da odeš, a ja ću da odgovorim na naredno pitanje - obratio se Ataman svom igraču.

Micić je potom krenuo da napušta konferenciju, ali je tu zaboravio MVP trofej, pa ga je Efesov portparol podsetio da ga ponese, što je ispraćeno s osmehom.

Foto: Starsportphoto

Ergin Ataman

Ataman je nastavio oštrim tonom, kritikujući rečima političare za sve što se dešava u Ukrajini, ističući da je to nedopustivo u 21. veku.

- Naravno da smo duboko uznemireni zbog situacije, pričao sam o ovome u prvim danima kada je rat počeo. Možda sam bio prvi, neko je pokušao da iseče moje reči uživo na TV-u. Ovo je neprihvatljivo da se dešava u ovom veku, ovo što se dešava u Ukrajini. Veoma mi je žao. Živim u Turskoj, sa turskim narodom, svi smo uznemireni što smo videli iskrene ljude, decu, stare, civile koji umiru i nestaju - izjavio je trener Efesa, a potom dodao:

- To je neverovatno da se u ovom veku u 2022. dešava u Ukrajini. U smislu sporta je isto neverovatno. Žao mi je zbog mojih prijatelja koji rade u Rusiji, koji nemaju ništa s tim. Ovo je samo politika, sra*nje politika. Nadam se da će čovečanstvo da pobedi ovu situaciji, kao što smo pobedili korona virus u poslednje dve godine. Mislim da možemo i ovo da popravimo. To je sve - istakao je Ergin Ataman.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59